Одобрен е подробен устройствен план за детската болница, отива се

...
Одобрен е подробен устройствен план за детската болница, отива се
Коментари Харесай

Здравният министър: Одобрен е подробен устройствен план за Националната детска болница

" Одобрен е обстоен организационен проект за детската болница, отива се към действителните моменти за планиране и създаване на болничното заведение. Освен постройката на детската болница на терена ще има и хотел за родителите, рехабилитационен център, комерсиална част и подземни паркинги ".

Това съобщи здравният министър доктор Асен Меджидиев по отношение на построяването на Национална педиатрична болница, съобщи.

По думите му страната се включва с държавно присъединяване в детската болница в Бургас. Започва и градежът на детския комплекс в болница " Свети Георги " в Пловдив.

Регионалният министър Иван Шишков добави, че с цел да стартира строителството на един обект първо би трябвало да има обстоен организационен проект, въз основата на който да се направи същинско планиране.

По думите му определеният терен е добър климатично, наоколо има минерална вода, озеленяване, няма да има взаимни отстъпки при построяването на чисто новата болница.

" Сградата ще бъде направена по всички модерни способи. Ще бъдат съборени почналите постройки, които са скелети, които нямат никаква функционална и естетическа стойност. Не могат да бъдат употребявани по никакъв метод като здания. Остава задължението да се направи едно съответно и тъкмо задание и действително да се стартира проектирането и по-късно строителството на детската болница ", разяснява Иван Шишков.

" Очаква се в новата Национална детска болница да има oколо 25 клинични структури. Ще стартира образование на медицински сестри, здравни асистенти, детегледачи, ще има задоволителен брой личен състав ", добави шефът на Специализираната болница за детски заболявания " Проф. доктор Иван Митев " доктор Благомир Здравков.

" Най-важен е предварителният предиатричен разбор на потребностите от детски здравни услуги ", сподели още заместник-министърът на опазването на здравето Катя Ивкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР