Одит, извършен в болница Пирогов“ в периода юни 2022 –

...
Одит, извършен в болница Пирогов“ в периода юни 2022 –
Коментари Харесай

Министърът на здравеопазването: Пирогов е в лошо финансово състояние

Одит, осъществен в болница „ Пирогов “ в интервала юни 2022 – юли 2023 година, демонстрира финансови нарушавания в лечебното заведение, сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков преди съвещанието на парламентарната комисия по опазване на здравето. Болницата е в неприятно финансово положение, добави той и уточни, че чака и прокурорски инспекции.

Докладът е показан на премиера акад. Николай Денков и на проф. Костадин Ангелов, ръководител на комисията. Предстои диалог с шефа на болничното заведение поради този одит, сподели още проф. Хинков.

В отговор на въпрос дали би освободил шефа на " Пирогов " поради констатациите в отчета министър Хинков, представен от Българска телеграфна агенция, сподели " наподобява не ".

Междувременно различен случай повиши напрежението в " Пирогов " - национален съветник получи ниска оценка на конкурс за шеф клиника. Действащият началник на клиниката проф. Христо Шивачев не е класиран до втория стадий на състезанието за същия пост, излиза наяве от обява на страницата " Детска хирургия " Пирогов " във Facebook.

Начело на " Пирогов " е доктор Валентин Димитров. Той беше назначен при започване на годината. Преди това от лятото на предходната година беше и.д., откакто някогашната здравна министърка проф. Асена Сербезова уволни проф. Иван Поромански поради нарушавания в ръководството на болничното заведение.

Преди няколко месеца " Пирогов " се оказа в центъра на политически скандал около Мустафа Емин, откакто обява на страницата на болничното заведение във фейсбук уличи тогавашния член на политическия кабинет на министъра на защитата в жестоко държане в незабавното поделение. В резултат Емин трябваше да подаде оставка.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР