Очите са един от най-важните ни органи, на които обаче

...
Очите са един от най-важните ни органи, на които обаче
Коментари Харесай

Йогата за очи, от която всички се нуждаем

Очите са един от най-важните ни органи, на които обаче постоянно не обръщаме задоволително внимание. Според изследване, работещите в офис прекарват по 1700 часa на година пред монитора .

А като прибавим към това време и прекараното пред тв приемника, домашния компютър и смарт телефона излиза, че очите ни правят голямо количество работа , за което ние ни им се отблагодаряваме с задоволително грижи.

И в следствие получаваме сухота, зачервявания и неприятни чувства. Решението е в няколко елементарни извършения, събрани под името йога за очите .
 Снимка 475251

Точно както и обичайна йога, която тонизира и релаксира тялото ни, и тази ни оказва помощ да понижим напрежението от взирането в екраните, да подобрим подвижността и способността за фокусиране . Тя укрепват и мускулите на очите. Не лекува обаче разнообразни болести, които се откриват с обзор при експерт.

Още една изгода от йогата за очите е, че стопираме за няколко секунди, отпочиваме си и по този метод понижаваме и напрежението . А той също оказва отрицателен резултат върху зрението, като ни пречи да се съсредоточим.

Упражненията не изискват някаква подготовка и могат да се вършат на всички места и когато и да е. Препоръчително е да ги използваме като къси паузи по време на работния ден пред компютъра или при заседяване пред тв приемника през почивните дни. Ако носим очила, би трябвало да ги свалим.
 Снимка 475249

Взиране

Отиваме да прозореца и си харесваме един обект, който е надалеч от нас, и се взираме в него без да мигаме в продължение на 20 секунди. Може и да сложим палеца си под обекта и да сменяме фокуса сред двете.

Практикуването на фокусиране може да не усъвършенства зрението ни, само че учените считат, че усъвършенства метода, по който мозъка ни възприема изображения, които виждаме. И по този начин " грешките в пречупването ", които ни пречат, стават по-редки.

Палец нагоре

Още едно елементарно упражнение за фокусиране. Опъваме едната си ръка напред и подвигаме палеца нагоре. След като фокусираме взор в него, започваме постепенно да движим ръката си наляво, по-късно назад към центъра, а след това надясно. През цялото време гледаме единствено пръста.

Наляво и надясно

Сухите очи са един от главните признаци, че прекарваме доста време пред монитора и забравяме да мигаме. Освен да използваме изкуствени сълзи, може да гледаме в разнообразни направления или на зигзаг за няколко секунди, като бързо сменяме посоката, с цел да предизвикаме навлажняване на очната ябълка.
 Снимка 475254

От тавана до пода

Заставаме изправени и се фокусираме върху тавана. След това започваме да вършим кръгове с очите, като въртим по посока на часовниковата стрелка или на назад.

Затворени очи

Примигваме няколко пъти бързо, по-късно затваряме очи за 20 секунди. През това време движим очите нагоре, надолу, наляво и надясно, като във всяка посока задържаме по пет секунди.
 Силата на това да погледнеш чужд в очите и каква е тайната на човешкия взор
Неподозираните сили на човешкия взор

Любопитни открития на учените

Топлина

Потъркваме двете си длани една в друга, с цел да ги затоплим. След това деликатно притискаме затворените си очи с тях. Стоим по този начин няколко секунди, до момента в който усетим топлината, написа Healthline.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР