Очевидно вървим към нови избори и първата работа на новия

...
Очевидно вървим към нови избори и първата работа на новия
Коментари Харесай

КНСБ поиска 800 лв. минимална заплата от есента

Очевидно вървим към нови избори и първата работа на новия парламент би трябвало да бъде нова актуализация на бюджета за тази година.

Това уточни в изявление за Нова телевизия Пламен Димитров – президент на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ). Това значи спомагателни благоприятни условия за разноски и за поддръжка за обществено слабите и пенсионерите, изясни той.

Според него минималната минималната работна заплата би трябвало да се вдигне и да бъде към 800 лв. още от есента.

„ Половин милион българи работят на минимална работна заплата сега и те би трябвало да се оправят с тези цени и тази инфлация “, уточни Пламен Димитров, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Една сметка за парно в София от 200 лева ще стане към 280 лева, а по останалите области градове от 200 – на 260. Но няма да бъде единствено това, другите цени не престават да порастват “, сподели още той.

„ За мен са значими обезщетителните механизми – това, което направихме с актуализацията на бюджета, касаеше една част от тези, на които заплаща държавното управление и тези, които са на помощи за отопление – 50 млн. лв. бяха добавени там. Би трябвало с към 50% да бъде уголемен обсегът на тези, които се подкрепят през зимата с помощи за отопление “, означи Пламен Димитров.

Според него контролът върху цените на горивата би трябвало да бъде засилен и то още в този момент. „ Не е ясно за какво цената на гориво, която се образува въз основата на съветския петрол, който въпреки всичко преработва нашата рафинерия, е сходна на цената на горивото в Гърция, където е друга базата му “, посочи Пламен Димитров.

Той добави още, че в огромните вериги има понижение на цената на хляба и то стига 20%, само че в някои от дребните обекти въобще няма.

„ Но аз съм черноглед - още през идващия месец цената на хляба ще се върне на старите равнища, като повода ще бъде най-новата годишна продукция на зърното, която всички знаем, че е много по-скъпа “, счита Пламен Димитров.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР