Очевидно политическата криза в страната се изостря и всяка политическа

...
Очевидно политическата криза в страната се изостря и всяка политическа
Коментари Харесай

Радев насрочва консултации преди да реши за третия мандат

Очевидно политическата рецесия в страната се изостря и всяка политическа партия с упоритост за социална поддръжка, би трябвало да съобщи какъв излаз предлага.

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти след визитата си в Черна гора.

Предстои да връча изследователски мандат на втората по бройка партия, в случай че и тя го върне, ще поканя всички парламентарно показани партии на съвещания, с цел да чуя каква формула оферират за излаз от рецесиите, какви са техните формули за коалиране и по-късно ще реша на кого да връча третия мандат, заяви Румен Радев.

Той не сподели в кой ден тъкмо ще предложения ГЕРБ, само че акцентира, че това ще стане в границите на дни.

Ако изборът на партиите е предварителни избори, смятам, че те е редно да се проведат при започване на октомври, добави още Румен Радев.

Консултациите преди третия мандат президентът съобщи, че ще насрочи незабавно, в случай че бъде върнат втория мандат.

Очаквам управническо болшинство, което с действителна и поредна работа да се ангажира страната ни да не остане в периферията на Европа, съобщи още Румен Радев.

Той предизвести, че бързото и безуспешно привършване на процедурата за сформиране на държавно управление преди края на юли, на процедура завършва активността и на държавното управление, и на Народното събрание и доста значими въпроси остават нерешени.

Според него самите партии чертаят все по-дебели червени линии и съставянето на държавно управление след възможни предварителни избори става все по-трудно. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР