Очевидно обстановката е много изострена и не предполага вземане на

...
Очевидно обстановката е много изострена и не предполага вземане на
Коментари Харесай

Доц. Йоцов: Днес няма да изберем управител на БНБ

" Очевидно ситуацията е доста изострена и не допуска взимане на решение. Почти съм сигурен, че няма да се стигне до избор. " Това сподели пред БНР за избора на нов шеф на Българска народна банка доцент Виктор Йоцов, икономист и учител в Катедра " Финанси " в Университета за национално и международно стопанство.

" Подозирам, че аргументите за подмятането на тези компромати и обвинявания са на напълно друго равнище, не касаят професионалните качества на претендентите. На политическа основа ", уточни той в предаването " Преди всички ".

Според Йоцов сме " в доста неприятна обстановка ", тъй като " виждаме неспособност за избор освен в Българска народна банка " - има доста други институции, които от доста време не са попълнени.

От правна позиция изборът на нов гуверньор на Българска народна банка може да продължи дълго време, само че че носи негативи, няма никакво подозрение, посочи доцент Йоцов.

Преподавателят предвижда, че декларираните от ръководещите антикризисни договаряния и дейности ще бъдат ориентирани не толкоз " за стопиране или преодоляване на инфлацията, що се касае за облекчение на нейните последствия ".

" Таван на цените в никакъв случай не е работел. Не може да се поставя таван на цените. По-скоро да има надзор върху облагите, които компаниите си начисляват. "

" Прагът на Данък добавена стойност да се вдигне от сегашните 50 000 лв. – за това най-малко от 5 години се приказва и това не е обвързвано с инфлацията. Аз не знам дали това ще има някакъв резултат върху инфлацията. Този вид инфлация, който в този момент идва, която в основата си е в енергийния бранш и питателните артикули, е нещо като лавина – като тръгне, прекъсване няма ", разяснява икономистът. По думите му би трябвало да се търсят способи да се облекчат тези, които ще пострадат най-вече.

" Да не си фантазираме, че можем да спрем лавината. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР