„Очевидно младите хора на България не са приоритет за управляващото

...
„Очевидно младите хора на България не са приоритет за управляващото
Коментари Харесай

Теодора Халачева: Младите хора на България не са приоритет за управляващото мнозинство

„ Очевидно младежите на България не са приоритет за ръководещото болшинство ", сподели най-младият депутат Теодора Халачева, помолена да разяснява за какво в седмичната стратегия на Народно събрание отсъства Законопроектът на левицата за младежта. В предходните две седмици на депутатите не стигна времето, с цел да бъде прегледан на първо четене, а тази седмица въобще не е включен. „ Нямам друго пояснение, с изключение на отвращение да се вземат решение проблемите на младите българи ", добави тя.

По думите й с предложенията на „ Българска социалистическа партия за България " се основават условия за действително присъединяване на младите в процеса на решения както на национално, по този начин и на локално равнище. В законопроекта е отделено особено място на доброволчеството като активност, която е освен принос към общото богатство, само че и метод за образуване на личността и характера на младите. „ Съгласете се, че през днешния ден виждаме недостиг на качества като съпричастност, усърдие, национализъм. Доброволческата работа е тази, с която може да се запълва този недостиг ", уточни Теодора Халачева.

Тя изясни, че законопроектът взема решение въпроса със статута на младежките обекти за спорт и отдих. Младата пловдивска депутатка приканва сътрудниците си да огледат в техните изборни региони дали са построени особено обособени юношески средища за другарство, развиване и изява. Тя е уверена, че подобен ситуационен разбор ще им покаже неприятните условия на просветителна и младежка инфраструктура сега, амортизирана среда и незадоволителни механически средства за обезпечаване на просветителни услуги, както и лимитирани благоприятни условия на локалните управляващи да ги стопанисват, ремонтират и оборудват.

„ За да осигурим по-добри условия за развиване на младежите в България и да повишим отговорността на страната за решение на настоящи и неотложни проблеми на българската юноша, се нуждаем от законова база и нашите оферти са в тази посока ", сподели в умозаключение Теодора Халачева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР