„Очевидно е, че всички участници в разговорите за формиране на

...
„Очевидно е, че всички участници в разговорите за формиране на
Коментари Харесай

Весислава Танчева: Никой не е свалил от дневния ред още едни избори

„ Очевидно е, че всички участници в диалозите за образуване на държавното управление имат свои цели, свои червени линии и побързаха да ги сложат на масата още в първите дни на договарянията. (...) Отзад бълбукат и зависимости, които в никакъв случай няма да ги разберем или най-малко никой няма да ги заявява в общественото пространство. “ Това сподели в своя разбор в изявление за БНР Весислава Танчева, специалист по политически връзки.
„ В фотографията на деня, метафорично казано, само Движение за права и свободи не гледа в общата посока. Движение за права и свободи сякаш измежду целите си не слагат дълбока промяна в правосъдната система или най-малко това, което те назовават тяхната интерпретация на дълбоката промяна, общо взето включва Лозан Панов да бъде по някакъв метод осъден, жестоко казано “, разяснява Весислава Танчева.

Според нея обстановката във връзка с Движение за права и свободи в прочут смисъл е иронична – те са поканени на договарянията поради упованията на гласоподавателите за национално виновни диалози. Демократична България и Българска социалистическа партия са си написали домашното, уточни Танчева. Вероятно ще се откри метод трите така наречен протестни партии да намерят повече допирни точки, в сравнение с с тях има Българска социалистическа партия да вземем за пример. Една част от дълбоките промени обаче изискват конституционно болшинство, което към този момент изисква и договаряния и с Движение за права и свободи, разясни експертът по връзки.

„ От информационна позиция последните два месеца от съществуването на партия ГЕРБ за мен са безусловно пагубни “, акцентира Весислава Танчева.

„ Грубостта в държанието на водачите им и упоритото повторение на несъстоятелни опорни точки, без значение от това от чия уста излизат. (…) Ако не престават в същия дух, вероятността да се върнат на бял кон отпред с водача си, е все по-малко допустима.Защото от ден на ден хора ги разпознават не просто като неприятното момче на терена, като кварталния престъпник, а като - „ о, смут, по какъв начин сме позволили това 12 години на власт “.

„ Хората не си дават сметка по какъв начин тъкмо работи политиката, по какъв начин работи демокрацията, по какъв начин работи демократичната страна. Последните 12 години не им дават образец в това отношение “, съобщи още Танчева в предаването „ Преди всички “.

Разковничето за разговор е в това, което е потребно за обществото, то обаче не може да се случи през днешния ден, счита тя.

Трябва да се извършат тези неща, които носят отрицателен резултат – дълбоките промени, с цел да може измененията да бъдат факт не след 5 генерации, акцентира Танчева.

„ Управляващите обединения ще би трябвало да се натоварят с отговорността да свършат неща, които най-вероятно гласоподавателите им няма да харесат. “

Популизмът неизбежно ще си пробие път в този парламент, означи още Весислава Танчева. Тя е безапелационна, че никой не е свалил от дневния ред още едни избори.

„ Не считам, че изборите са страшна поличба. Демокрацията през избори изкристализира процесите и изважда огромните проблеми вътре в партиите. “

Бел.ред.
И двете партии, и, нa думи се борят зa мaжoритaрния вoт и имaт цялостно болшинство с oбщo 128 дeпутaтa. Ще вкарат ли мажоритарни избори в два тура?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР