Очевидно е, че вървим с бързи крачки към трети мандат,

...
Очевидно е, че вървим с бързи крачки към трети мандат,
Коментари Харесай

Очевидно е, че вървим с бързи крачки към трети мандат

" Очевидно е, че вървим с бързи крачки към трети мандат, само че дано въпреки всичко изчакаме тази седмица. "

Това сподели пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова, запитана по какъв начин вижда политическата обстановка в този ден, предава Българска телеграфна агенция. Йотова участва на молебен във връзка освобождението на София от Османско иго в митрополитския катедрален храм " Св. Неделя ".

" Вчера аз слушах доста деликатно номинирания акад. Денков, който като че ли още не е изгубил вяра, тъй че дано да забележим ", съобщи въпреки всичко заместничката на Румен Радев.

Относно вчерашното връчване на мандата и последвалия непубличен диалог сред Радев и представителите на " Продължаваме промяната ", Йотова означи, че е имало доста неща, които е трябвало да бъдат споделени.

" Част от тях засягаха и документа, който ние прочее виждахме за първи път - декларацията, която вероятно ще бъде прегледана и гласувана в Народното събрание (НС) ", заяви вицепрезидентът, като не стана ясно за какво би трябвало и тя, и Радев да са виждали оповестения минути по-късно документ. 

Йотова акцентира, че е имало и огромен кръг въпроси от сферата на външната политика, свързани с Република Северна Македония и войната в Украйна.

Попитана коя партия би трябвало да получи третия мандат, тя отговори, че към момента не е обсъждано, тъй като към момента не е изчерпана процедурата с втория мандат.

" Може пък да стане знамение. Чудесата стават освен по Коледа, а и след Коледа, тъй че дано да забележим по какъв начин ще се развие и самата полемика в Народното събрание ", сподели вицепрезидентът.

По думите ѝ това е извънредно значимо и ще бъде доста показателно кой какво ще отбрани от този документ и дали той въобще ще бъде предпазен, под каква форма ще бъде предпазен, тъй като и през вчерашния ден стана дума за това - дали ще бъде решение, декларация, по какъв начин считат да го сложат в дневния ред на Народно събрание. " Не съм от хората, които считат, че незабавно би трябвало да се отхвърли сходен метод и сходен документ, тъй като въпреки и много хетерогенен, въпреки и много небалансиран на моменти, той заслужава внимание ", сподели още Йотова. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР