Очевидно е че се търсят какви ли не причини, за

...
Очевидно е че се търсят какви ли не причини, за
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Ако до Коледа не ни приемат в Шенген, трябва да премахнем границата с Румъния

„ Очевидно е че се търсят какви ли не аргументи, с цел да не бъдем признати в Шенген, без значение каква е обективната истина, а тя е, че от 12 години сме подготвени да влезем в Шенген. Продължаваме да си пазим границите по-добре. Ако до Коледа не ни одобряват, границата сред България и Румъния би трябвало да бъде отстранена с двустранно съглашение. “

Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Новаков.

„ Колко време би трябвало да чакаме и да гледаме насмешки? Отказвам да одобрявам такова отношение по отношение на България . През 6 месеца слушаме нелепости “, акцентира той.
Истината е, че би трябвало да минат едни избори в две страни, в които да завоюва този, който употребява тази изразителност и по-късно да продължим умерено да си развива Съюза. Не можем да стоим заложници на сходно дребнаво политическо държание.
Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ-ЕНП

„ Европейска комисия сподели 10 пъти, че сме подготвени за Шенген. Европейският парламент сподели 110 пъти, че сме подготвени за Шенген. 95% от страните в Европейски Съюз споделиха, че сме подготвени за Шенген . Само съгласно две страни не сме подготвени “, уточни Новаков.

По думите му разделянето от Румъния продължава да бъде тематика . Все отново, евродепутатът счита, че това няма да помогне на северните ни съседи и няма да се случи.Според Новаков България може да употребява правото си на несъгласие при гласуването на европейския бюджет , с цел да изрази недоволството си от политиката на Австрия и Нидерландия по отношение на страната ни.

„ Бих разчитал на отчет на някоя институция, която елементарно може да наблюдава пътя на петрола и нефтопродуктите по-късно “, разяснява евродепутатът подозренията, че „ Лукойл “ заобикаля глобите против Русия.

„ Бих изчакал да видя отчети на европейски институции, само че в случай че това е реалност, сигурно би трябвало да забележим кой го е позволил и по какъв начин е било допустимо “, добави той.
Знам, че Европейска комисия има доста прецизен механизъм за следене на глобите и в случай че нещо сходно се е случило, след отчетите на неправителствените организации и изявленията в Брюксел да забележим какво ще кажат Европейската прокуратура и ОЛАФ.
Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ-ЕНП

Според Новаков замразяването на съветските активи в чужбина и евакуиране на западните компании от Русия са били едни от най-ефективните ограничаващи ограничения, наложи от Европейски Съюз против Москва поради съветската експанзия против Украйна.

„ Със сигурност глобите оказват въздействие. Дали може да бъдат по-добри? Да, сигурно може “, сподели още той.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР