Очевидно е, че при този фрагментиран СОС, очевидно е че

...
Очевидно е, че при този фрагментиран СОС, очевидно е че
Коментари Харесай

Григорова: В СОС трябва ролите да бъдат разпределени справедливо

„ Очевидно е, че при този фрагментиран СОС, явно е че при тази ниска изборна интензивност и доста сложен избор на столичани за кмет, би трябвало по някакъв метод функциите да бъдат разпределени заслужено “, сподели Ваня Григорова, общински консултант от МК „ Българска социалистическа партия за България “ в СОС пред.

Тя изясни, че не е обсъждана промяна на претендента за ръководител на СОС на Българска социалистическа партия.

„ Не сме говорили за промяна нито на техния, нито на нашия претендент. За нас беше доста значимо и продължава да бъде значимо да изговорим всички цели, с цел да разберем къде е границата посред ни и това трябваше да се случи. Впрочем в предизборната акция те избраха да ме показват като многоглавата ламя, като проводника на Путин. А в този момент чакат Путин да ги поддържа “, разяснява Григорова.

Общинският съвет на столицата е доста пъстър и предходната седмица общинските съветници не съумяха да изберат кой да застане отпред. Тогава кметът на София Васил Терзиев стартира да търси поддръжка измежду партиите. За избор на ръководител са нужни 31 гласа от общо 61. По време на срещите от Българска социалистическа партия изрично обявиха, че няма да поддържат кандидатурата на ПП-ДБ-Спаси София Борисов Бонев за кмет.

„ Това, което беше казано от нашите тогавашни съперници, е, че в случай че до 3 месеца не бъде определен ръководител на общинския съвет, прекосяваме към нови избори за общински съветници. Няма такава алтернатива в изборното законодателство “, сподели Григорова.

Тя разяснява и препоръчана алтернатива най-възрастният общински консултант да заемем мястото краткотрайно.

„ Опасявам се, че госпожа Стефанова не е тъкмо индивидът, който би могъл да управлява. Тя ръководи към момента първото съвещание, защото по закон няма по какъв начин на второ да се избере ръководител на СОС. Това е човек, който към този момент е бил общински консултант. Оказа се, че не знае, че кметът би трябвало да участва на съвещанията на СОС. Нещо, което е основно и трябваше голям брой общински съветници да ѝ изясняват, че това би трябвало да се случи, да изчакаме повече от час, с цел да дойда господин Терзив и да кажа три фрази. След което тя ни блокира и не разреши въпроси към господин Терзиев. Очевидно този метод на работа няма по какъв начин да бъде признат от нас “, сподели Григорова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР