Очевидно е, че има интереси системата за случайно разпределение на

...
Очевидно е, че има интереси системата за случайно разпределение на
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Някой е имал интерес системата да не се ревизира

Очевидно е, че има ползи системата за инцидентно систематизиране на каузи да не бъде ревизирана и одитирана. Няма инспекции на записите за логовете по време на инспекциите от инспекторатът на Висш съдебен съвет. Всички са имали причина и отношение към приемането на тази система.
Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на правораздаването Данаил Кирилов.

Поводът за изявлението му е противоречивата система за инцидентно систематизиране на каузи, която действа през последните пет години. Системата обаче се оказа " пробита ", както я назова Кирилов.

На съвещание Висш съдебен съвет реиш да приключи контракта на компанията, изработила системата поради неприятната сигурност. По думите на Кирилов обаче специалистите са уверелии, че от страна на разработчика няма данни за корист и оставяне на " задни малки врати " за реализиране на пробив.

" Сигурен съм, че системата е била достъпвана. Много са опциите и хипотезите за това кой стои зад това. Системата е внедрявана съвсем на крайник. Много пъти се е сменяла концепцията и концепцията. Очевидно е, че има ползи тази система да не се ревизира ", съобщи още Кирилов.

По думите му крайната цел на системата е да се генерира просто лист хартия. Не е ясно обаче какъв брой лица са забъркани в това, какъв брой правилни са описите със съдиите и какъв брой опита са били осъществени преди генерирането на съответния лист.

" Това не е инцидентно. Кой го е разрешил обратно във времето е комплициран, само че значим въпрос. Не очаквайте от мен да персонифицирам и упреквам съответни лица. Очевидно е, че и тогавашния състав на Висш съдебен съвет, изпълнителна, правосъдна власт имат отношение ", съобщи още Кирилов.

" Изобличаването на тези нередности накърнява престижа на правосъдната система, да. Но е по-добре да знаем, в сравнение с да се заблуждаваме за съществени неща за българското съдопроизводство. Ще разберем кой е. Истината става ясно ", безапелационен бе правосъдният министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР