Очертава се едно събиране на 15 януари. Неработенето на Столичния

...
Очертава се едно събиране на 15 януари. Неработенето на Столичния
Коментари Харесай

Вили Лилков: СОС е в криза, която спешно трябва да бъде преодоляна

" Очертава се едно събиране на 15 януари. Неработенето на Столичния общински съвет основава огромни проблеми на София ", сигнализира той.

 

По думите му " Спаси София " и ПП-ДБ са предложили едно съдружно съглашение за дълготрайно ръководство, което обаче, съгласно него, не е допустимо. " По-възможен вид е този, който предложихме с Карлос Контрера ", посочи общинският консултант.

 

Лилков посочи, че е доста значимо да се образуват непрекъснатите комисии на Общинския съвет, тъй като без тях нито един отчет не може да бъде признат.

" Дневният ред ни притиска да намерим рационално решение - ние това предлагаме. Искаме да има устойчиво съдружно болшинство, което да поеме отговорност за ръководство. До края на януари СОС е длъжен да одобри оперативната работна стратегия. Това планува редица законодателни начинания, които би трябвало да се случат. Общината би трябвало да върви напред и би трябвало да се работи в тази тенденция ", безапелационен бе той.

 

Според него столичният градоначалник сега не е част от напрежението вътре в обединението.

" Ние предлагаме решение в полза на цяла София, тъй като проблемите се натрупат. От средата на септември месец до през днешния ден - приблизително на месец се организират по 2 сесии на СОС. Какво време е пропуснато? 700 отчета не са прегледани. Зад всеки подобен отчет се крият проблеми - на селски кметства, на районни кметства, на жители, на бизнеса, които чакат да бъдат позволени ", сподели още той.

Невъзможно е Българска социалистическа партия, " Спаси София " и " Синя София " да се обединят, акцентира Лилков.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР