Очакванията са зимният туристически сезон да бъде много по -

...
Очакванията са зимният туристически сезон да бъде много по -
Коментари Харесай

Министър Илин Димитров във Варна: Очакваме по-добър зимен сезон от предишния

Очакванията са зимният туристически сезон да бъде доста по - добър от предходния, който беше рекорден. Това сподели във Варна министърът на туризма Илин Димитров, който участва на разкриване на Дълбоко софтуерен иновационен порт, съобщи кореспондент на Moreto.net.

" Записванията за зимния сезон вървят доста добре. Надявам се геополитическата обстановка да няма внезапни завои и да имаме един прекрасен зимен сезон. Очакването ни за по - добър сезон до някъде се дължи на положителната ни реклама, ненапълно се дължи на това, че непознатите пазари, които са в Западна Европа, покачиха доста цените си, а ние не ги вдигнахме толкоз доста като дестинация. ”, сподели още Димитров.
Той добави, че първичните данни за записванията са доста положителни. Има растеж на редица пазари като Англия, Израел.

В поддръжка на туристическия бранш и сектора към този момент са препоръчани обезщетения и таван на тока и газта, само че дали ще бъде взето поради зависи от народните представители, които би трябвало да гласоподават бюджета в Народното събрание, посочи Димитров.

„ Сега ще забележим дали в действителност туризмът е приоритет. Всяка една от партиите сподели това в предизборните си акции. Нека забележим дали думите ще се трансфорат в каузи. Това, което сме предложили е да се задържи 9 % Данък добавена стойност, което е основно. Цената на тока дали ще остане с таван е решение, което касае цялата страна, освен туристическия бизнес. За мен туристическата реклама би трябвало да бъде няколко пъти повече. Сега разполагаме с 18 млн. лв. за такава. Нашите съседи и съперници като Турция и Гърция разполагат с над 250 млн. и 411 млн. лв.. В момента имаме предложение за смяна в Закона за публичните поръчки, където може да се популяризира непосредствено без да се вършат публични поръчки в обществени медии, тъй като би трябвало да се цифровизираме. Над 71 % от покупките на туристически услуги се случват през телефона и нашата задача е да влезем в телефоните и преносимите компютри на европейците. ”, сподели още Димитров.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР