Очакванията са нещо много лошо. Още от съвсем малки получаваме

...
Очакванията са нещо много лошо. Още от съвсем малки получаваме
Коментари Харесай

Голямата любов не съществува

Очакванията са нещо доста неприятно. Още от напълно дребни получаваме една избрана визия за любовта и по какъв начин би трябвало да наподобява тя. Търсим сродни души, представяме си фойерверки и благополучен край, желаеме това разтърсващо възприятие, което считаме за обич.

Аз мисля, че истината е друга. Смятам, че огромната обич не съществува. Съществуват избори - в кой да се влюбим, кой да обичаме, на кой да подаряваме времето и вниманието си.
Още от Под завивките  секс връзки Най-абсурдните и занимателни реплики, изречени по време на оргазъм  двойка обич 5 реплики, които всеки мъж желае да чуе от дамата до себе си  секс Кои са най-задоволените дами в Европа?  есен обич двойка Септември е време за обичане...
Щеше да бъде доста тъжно, в случай че в живота ни имаше единствено една грандиозна обич и толкоз. Любовта е по-чиста и същинска, когато е дребна, когато е на парче, когато е разпиляна в доста неща по едно и също време.

Тогава тя зарежда, а не изцежда. Тогава тя окрилява, а не е се затваря в клетката на личното си самотно битие.

Когато любовта не е самотна, тя става по-смела, тъй като знае, че не е едничка на света. Тогава любовта прелива от нас, а самите ние се усещаме повече себе си. Защото е толкоз необикновено да можеш да обичаш хиляди дребни неща, а не просто едно само.

Любовта е и би трябвало да бъде друга. Защото през живота си няма да обичаме единствено един човек и единствено по един метод.

Семейството е цитадела

Обичаме всичките си близки - майки, татковци, братя, сестри, братовчеди, лели, чичовци. Даваме им по парче от нашата обич и непроменяемо получаваме и дял обич от тях. Те са корените ни, това, което ни държи на земята и ни дава възприятие за сигурност и принадлежност. Защото бурята може да бъде жестока, само че вкъщи постоянно ни чака заслон и чаша топъл чай.
 Thinkstock
Приятелството е разтуха

Утеха, че има и други хора, които желаят да ни бъдат семейство. Утеха, че има и други луди, настроени на нашата периодичност. Утеха, че хора, които в миналото са си били непознати, в този момент могат да стоят един до друг с нас при всяка компликация. Обичта сред другари е специфичен тип обич, която се гради с доста доверие и се изпитва с времето.

Децата са хубост

Кой ли не обича красивите неща в този сив живот? Обичта към децата е най-силното и чисто възприятие, което може да съществува на тази земя. Независимо дали са ваши или просто са ви доста скъпи - децата са нещото, което ни изпълва с най-вече позитивни страсти и умее да разпръсква любовта ни без жалост и мярка.
 Thinkstock
Мъжете са премеждие

Дали има жена, която да е обичала единствено един мъж в живота си? А дали има жена, която е обичала двама мъже еднообразно мощно и по еднакъв метод? Често, когато приказваме за огромна обич, мислим за любовта си към някой мъж. Да, тя може да бъде разтърсваща, мощна и за цялостен живот, само че не е огромната обич. Тя е най-важната обич, тъй като ни прави по-живи и по-значими, само че не е най-голямата. Тя е част от цялата картина на живота ни.
 thinkstock
Всички тези дребни части любов са част от пъзела на нашата огромна обич. Любовта, с която се раждаме, само че която раздаваме по пътя си. Нямаме една огромна обич, няма мъж, жена или дете, на които да можем да дадем всичко, тъй като всичкото не е цялостно още от момента, в който сме осъзнати хора и можем да обичаме.

Даваме малко тук, малко там, само че най-важното е, че в никакъв случай не можем да теглим чертата на Голямата Любов, тъй като тя постоянно ще бъде вътре в нас, подготвена да бъде раздадена, подготвена да бъде вложена в обичано занятие, я храната, която подготвяме, в милувката към обичания човек и най-важното - в самите нас!

Прочетете още:
Хората сме основани, с цел да живеем в двойки Нямаме по-надежден сътрудник от нашата лична душа Ако любовта не се случва, значи ли това, че не я желаеме задоволително Скъпа, не помни за оня простак! Прощално писмо до огромната, (не)подходяща любов
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР