Очакваният Бетовенов концерт на Кварто най-накрая ще се състои, след

...
Очакваният Бетовенов концерт на Кварто най-накрая ще се състои, след
Коментари Харесай

Писмо до Бог - посланието на Кварто за новата година

Очакваният Бетовенов концерт на Кварто най-сетне ще се състои, след смяна в първичната дата. Вярната аудитория на Кварто музикантите ще има опция в петъчната зимна вечер на 26 януари в зала " България " да се наслаждения на една от най-красивите арии за цигулка, Романс във фа оп. 50 - превъзходно поетично разсъждение, съзерцателно и философско, научи ДУМА от Борислава Лазарова, специалист връзки и контакти с медии.
След като приключва своята Девета симфония, Бетовен навлиза в персоналния лабиринт на последните си струнни квартети, чиято премиера хвърля в неподозирани прочувствени положения публиката на това време. Никога изкуството не е било по този начин покрай Бог, както в " Благодарствено писмо до Бог за изцелението ми в лидийски лад " - третата част от именития му квартет опус 132, написан в последните месеци от живота на композитора, споделя основателят на Кварто цигуларят Иван Пенчев.
След като чува Бетовеновите късни квартети, Франц Шуберт написа: " След това, какво ни остава да пишем? " А Стравински споделя: " Абсолютно модерна музика, която ще бъде модерна вечно. "
" Писмо до Бог " е посланието на Кварто към публиката за новата година. Съкровената изповед на музикантите, които посрещат година с взор нагоре и оттатък. С любов и признателност за това, което имаме, и с религия в светлината на това, което следва. Кварто е част от състава на Софийската филхармония.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР