Очакваните 14 400 дози от на Янсен, които трябваше да

...
Очакваните 14 400 дози от на Янсен, които трябваше да
Коментари Харесай

Ваксините на Янсен пристигнаха, засега остават на склад

Очакваните 14 400 дози от на " Янсен ", които трябваше да дойдат по график през днешния ден, са към този момент в страната. За доставката потвърдиха пред " " от имунизационния щаб.
На този стадий обаче те ще останат на предпазване в държавната компания " Бул Био ", до момента в който Европейската организация по медикаментите излезе с дефинитивно решение за приложението им. Съединени американски щати към този момент прекрати слагането на имунизацията на белгийската " Янсен ", която е дъщерна компания на " Джонсън и Джонсън ", заради случаи на тромбози. Решението бе взето откакто 6 американки на възраст сред 18 и 48 година, развили кръвни съсиреци, след имунизацията. Едната е умряла, друга е в сериозно положение в болница.
 Засега в Съединени американски щати не откриват връзка сред случаи на тромбоза и имунизацията против ковид на Johnson & Johnson Засега в Съединени американски щати не откриват връзка сред случаи на тромбоза и имунизацията против ковид на JohnsonJohnson
Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) към този момент не е разкрила връзка сред случаите на формиране на тромби в кръвта и...
Общо имунизирани с препарата на “Джонсън и Джонсън ” в Съединени американски щати са близо 7 млн. американци, само че за други реакции не се рапортува. Ваксината е спряна и в Южна Африка, която първа стартира да я ползва. Решение от ЕМА за " Янсен " се очакваше още във вторник вечерта, защото денем имаше ръб, на който се объждаше тематиката, заяви тогава здравният министър проф. Костадин Ангелов. По последна информация от ЕМА в сряда обаче, такова ще бъде обещано през идната седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР