Очакваната брутална медийна новина вече е факт!Фалшив видеоклип, с откраднатия

...
Очакваната брутална медийна новина вече е факт!Фалшив видеоклип, с откраднатия
Коментари Харесай

Брутално! Откраднаха лице и глас на топ водеща в БНТ

Очакваната брутална медийна вест към този момент е реалност!

Фалшив видеоклип, с откраднатия облик и глас на водещата на " По света и у нас " Аделина Радева, се популяризира в обществените мрежи, съобщи БНТ. 
-->
За първи път за измамата е употребен изкуствен интелект, който е основал подправен облик, като са употребявани достоверни фотоси, видео и глас.

Фалшивата вест, която " обликът " на Аделина Радева сервира, е за нахлуване над кардиолог от шеф на известна българска фармацевтична компания по време онлайн предаване. Причината - направено сензационно изказване, което нарушава авансово уречен сюжет.

" Давам си сметка, че това е брутално, тъй като към този момент може да излъже мои близки хора дотам достверността доближава и дотам се мачка доверието във всичко, което вършим ", споделя самата Аделина Радева.

За първи път обаче потребителите се манипулират посредством подправено видео, основано обаче на основата на достоверни фотоси, картина и тон. Вероятно гласът е компилация от разнообразни вести, които са четени от Аделина.

Само неверните интонации и накъсаните изречения издават фалшификата, само че те изискват задълбочена инспекция, която не всеки би направил.

" Това е като да пуснеш един вирус, да нямаш лекуване за него и да очакваш обществото в един миг да се саморегулира и лекува. На процедура никой няма лекарство против тази грандиозна и грозна машинация ", разяснява Аделина Радева.

Скоростта, с която се развива изкуственият разсъдък, е невиждана досега, уточни Александър Иванов - учител в СофтУни.

" Тепърва стартира злоупотребата с изуствения разсъдък и със качествата му. Той има неворятната дарба изцяло да заблуди човешките сетива. "

Развитието на технолигията не може да бъде спряно, безапелационен е специалистът. Нейните мащаби и качества занапред ще провокират социална полемика към това какви би трябвало да бъдат правните, морални и психически рамки, в които духът изтърван от бутилката да бъде укротен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР