Очакваме затопляне от петък, прогнозира синоптикът Петър ЯнковСибирски студ и

...
Очакваме затопляне от петък, прогнозира синоптикът Петър ЯнковСибирски студ и
Коментари Харесай

Минус 15 градуса сковават страната

Очакваме стопляне от петък, предвижда синоптикът Петър Янков


Сибирски мраз и температури до -15 градуса ни връхлитат от вторник и ще продължат до сряда вечерта. Тогава ще бъдат най-мразовитите дни от интервала на студената вълна, която ни удари в средата на предходната седмица, разгласи пред “Труд ” синоптикът Петър Янков. По думите му снеговалежите ще спрат на следващия ден.

“Във вторник и в сряда няма да пада сняг и заради тази причина ще бъде толкоз студено и мразовито. Има предпоставки да се образуват и рискови ледове. В сряда вечерта се чакат нови превалявания ”, сподели още метеорологът.

Според Петър Янков към момента е мъчно да се приказва за значително стопляне, само че в четвъртък температурите едва ще се покачат. “Положителни температури чакаме чак в петък и събота, с минимални температури от -2 и оптимални до плюс два. В неделя още веднъж ще има снеговалежи ”, добави синоптикът.

При внезапен спад на температурите кръвоносните съдове се свиват, с цел да лимитират отделянето на топлота и работата на сърцето се затруднява, изясняват кардиолозите. Кръвта стартира да се движи по-трудно през стеснените съдове и кръвното налягане се усилва. За да се понижи рискът от сърдечни проблеми, експертите поучават да се заобикаля студът, а при неспособност, да се движим, само че умерено.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР