Очакваме в следващите седмици плавно покачване на случаите на COVID-19.

...
Очакваме в следващите седмици плавно покачване на случаите на COVID-19.
Коментари Харесай

Ива Христова: Следващата седмица чакаме плавно покачване на случаите на COVID-19

Очакваме в идващите седмици гладко повишаване на случаите на COVID-19. То е обвързвано главно със старта на образователната година. Надяваме се да не стигаме до високи равнища на заразени”. Това съобщи шефът на Центъра за заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова. „ През последните дни отчетохме релативно стабилизиране на броя нови случаи, т.е. отчетохме нещо като плато, само че даже то е с динамична конструкция – в него непрестанно има трендове за понижаване и за увеличаване”, уточни още тя пред NovaNews.

„ Третата вълна беше на Алфа разновидността, четвъртата е на Делта разновидността и то главно на неимунизираните. Над 90-95% от приетите в болница са неимунизирани. 90-95% от хората, нуждаещи се от интензивно лекуване също, са неимунизирани. Ваксината не пази 100%, само че пази в доста, доста висок процент”, разяснява проф. Христова.
Тя беше безапелационна, че имунизациите все още покриват наличните разновидности.

Директорът на Центъра за заразни и паразитни заболявания изясни още, че съгласно проучвания при прекаралите по-леко ковид антителата се образуват малко по-късно, доближават по-ниски титри и спадат по-бързо спрямо по-тежко преболедувалите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР