Очакваме предварителните доклади за починалата родилка в Плевен. Това коментира

...
Очакваме предварителните доклади за починалата родилка в Плевен. Това коментира
Коментари Харесай

Бойко Пенков: Чакаме предварителните доклади за починалата родилка в Плевен

Очакваме предварителните отчети за умрялата родилка в Плевен. Това разяснява пред медии в "Майчин дом " зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков по отношение на умрялата родилка в Плевен.

„ Чух се с шефа на болничното заведение и с този на Районната здравна ревизия. Окончателно ще имаме резултат след време, защото има направена правосъдна патоанатомична експертиза. Това, което знаем, е, че се е основал тежък проблем по време на въвеждане в упойка. Оттам са се водили към час-час и нещо реанимационни мероприятия, които за жалост не водят до добър излаз, а до летален. Това е извънредно тъпо, съболезнования на околните ", добави още зам.-министърът.

"В момента наш екип на „ Медицински одит “ е там, в това число и РЗИ-Плевен е в болничното заведение. Очакваме и техните предварителни отчети, с които ще ви срещнем. Оценката е била, че дамата е здрава, защото е имало планувано секцио, това се появява по време на въвеждане в упойка. Така че дали е сърдечен проблем или е солидна белодробна емболия, ще кажат сътрудниците правосъдни медици и патоанатоми. През цялото време е имало медицински екип с нея. Въвеждащият анестезията е доста умел сътрудник с дълги години стаж. Включили са се най-хубавите реаниматори. Понеже напъните са били ориентирани към избавяне на майката, се е получила тежка хипоксия при плода. В момента в „ Неонатология “ се води битката за спасяването на неговия живот ", разяснява Пенков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР