Очакваме много скоро, до края на март да имаме един

...
Очакваме много скоро, до края на март да имаме един
Коментари Харесай

Туризмът иска 4-седмичен хоризонт, за да отвори сезона за Великден

Очакваме доста скоро, до края на март да имаме един по-дълъг небосвод във връзка с това по какъв начин ще се развива туризмът през лятото. Това съобщи в проф. Румен Драганов от Българския туристически съюз. Това е контрактувано през вчерашния ден с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, посочи той.



" Това, което се разбрахме, на всички ни е нужен небосвод от 4 седмици, т.е. в случай че желаеме да отворим туризма в този момент за Великденските празници, това би трябвало да се знае малко преди изборите. На 1-ви, 2-ри април ние към този момент би трябвало да знаем какво се случва при започване на май. По същия метод чакаме сезонът за Европа да бъде открит на 15 май. Това към този момент се приказва на всички места в Европейски Съюз. Пълна бойна подготвеност има на огромните туроператорски компании и превозвачи. В интервютата, които дадоха през последните дни, те споделят, че имат забележителен растеж в записванията след изявлението на Борис Джнонсън, че отваря пътуванията към и от Англия в средата на месец юни. Същото беше доказано и от немския канцлер и от други ръководители на европейски страни ", сподели проф. Драганов.

Според него това значи, че самолетите би трябвало да бъдат в подготвеност. За да бъдат самолетите в подготвеност, всички водачи да са минали стрес тестванията и да получат лицензии. Записванията са доста огромни, изискването при всички е, че те могат да се откажат от пътуването неотложно, без да имат наказания, в случай че се наложат политически ограничения за затваряне на граници и налагане на карантини, които попречват пътуванията, добави още проф. Драганов.



" Четири седмици е извънредно къс интервал, само че всички сме в една изключителна обстановка, към която би трябвало да работим при тези условия ", съобщи Светлана Атанасова от Българската асоциация на туристическите организации.

Според нея в близката година ще бъде наложително и целесъобразно за хората, които желаят да пътуват, да имат имунизационни паспорти от позиция сигурността и здравето на всички заети в туристически отрасъл. Засега се разисква в границите на Европейския съюз и идващите към Европейски Съюз туристи.

Гледайте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР