Очакваме да се присъединим към Шенгенското пространство изцяло. Това коментира

...
Очакваме да се присъединим към Шенгенското пространство изцяло. Това коментира
Коментари Харесай

Росен Желязков: Очакваме да се присъединим към Шенгенското пространство изцяло

Очакваме да се присъединим към Шенгенското пространство напълно. Това разяснява ръководителят на Народното събрание Росен Желязков след присъединяване си във конгрес на локалната власт, предава БНР: 

" Ние отговаряме на критериите. Не мисля, че една страна членка може да постанова каквито и да е условия, тъй като това значи, че тя приказвам от името на всички страни членки на Европейския съюз, без да има мандат. Аз не мисля, че която и да е страна членка има мандат и от Комисията, и от Европейския парламент, и от останалите страни членки, да показа условия, които стоят отвън осъществяването на критериите за участие в Шенген ".

Подобна теза изложи по-рано денем и министър председателят Никлай Денков, съгласно който България упорства договарянията за участието на страната ни в Шенген да продължат, като " те не са завършили ".  Това  разяснява Денков, откакто стана ясно, че Австрия е изпратила до  Европейската комисия предлагането си България и Румъния да бъдат позволени единствено в по този начин наречения " въздушен " Шенген.

България цели пълноправно участие в Шенген и би трябвало да има ясна дата за банкет на страната ни и по суша, акцентира и Бойко Борисов:

" Това е нещото, което най-вече касае нашия транспортен бизнес, стопанската система и всичко останало. Затова претенциите, които имат, ние ще ги удовлетворяваме със свършена работа, само че доста ясно желаеме да се знае какво се желае от България, а то е - пълноправно участие ".

Движение за права и свободи също счита, че България не би трябвало да се съгласява да бъде одобрявана лимитирано в Шенген единствено във връзка с въздушния трафик. Председателят на ПГ на придвижването Делян Пеевски съобщи:

" За Шенген считам, че това е незадоволително и не би трябвало да го одобряваме ".

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също настоя по-рано през днешния ден, че България би трябвало да бъде призната пълноправно в Шенген, а освен по въздух.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР