Очакваме 10 добри години на растеж на индустрията на чипове.

...
Очакваме 10 добри години на растеж на индустрията на чипове.
Коментари Харесай

Шефът на Intel вижда светло бъдеще пред индустрията за чипове

Очакваме 10 положителни години на напредък на промишлеността на чипове. Това съобщи пред Си Ен Би Си основният изпълнителен шеф на Intel Пат Гелсингър.

„ Вярваме, че пазарът и светът като цяло са в интервал на огромна агресия “, разяснява Гелсингър. „ Прогнозирам, че ни предстоят 10 положителни години, тъй като светът става по-дигитален, а всичко цифрово има потребност от полупроводници “, разяснява той.

Неговото изявление допуска, че вложенията на Intel в производството на чипове, в това число на 20 милиарда $ в построяването на две нови заводи в американския щат Аризона, ще основат потенциал, който ще се употребява и откакто сегашния дефицит на полупроводници отшуми. От компанията неотдавна обявиха, че към този момент ще играят и ролята на „ леярна “ – компания, която създава чипове за други компании. Отделът на компанията, занимаващ се с производството, ще се споделя Іntеl Fоundrу Ѕеrvісеѕ и щe бъдe pъĸoвoдeн oт сегашния вицепрезидент на компанията Рандир Такур.

Гелнсингър съобщи, че Intel възнамерява да разгласи построяването на още една фабрика в Съединени американски щати или Европа до края на годината.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР