„Очаквам през април личните лекари да получат и РНК ваксини.

...
„Очаквам през април личните лекари да получат и РНК ваксини.
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: Очаквам през април личните лекари да получат и РНК ваксини

„ Очаквам през април персоналните лекари да получат и РНК ваксини. В последните дни на март ще получим над 31 000 дози от „ Пфайзер “, над 51 000 на „ Модерна “, над 150 000 на „ АстраЗенека “. През април се чакат общо минимум 650 000 дози. През втората половина на април чакаме доставки и от „ Джонсън и Джонсън “, заяви шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов пред БНР.

Според Кирилов е допустимо страната ни да получи ускорена доставка от „ Пфайзер “ и че непрекъснато се организират диалози с производителя за спомагателни количества, а фирмите непрекъснато актуализират информацията за доставки.

„ При обновените графици на доставките се чака към юни да са обезпечени дози за имунизиране на общо 2,5 млн. българи. Има завишаване на интереса към имунизирането “, съобщи Кирилов и разясни, че страната ни е декларирала дози като за 10-милионно население.

По неговите думи производителите са заложили клинични изпитвания за използване на имунизациите на деца.

Директорът на Изпълнителната организация по медикаментите напомни, че имунизациите не защищават от заразяване, а от тежко протичане на заболяването. Затова е належащо и имунизираните хора да съблюдават противоепидемичните ограничения.

Иван Кръстев: Коронакризата даде на държавните управления принадлежности за огромен обществен надзор Д-р Данаил Илиев: Ваксините против COVID-19 са безвредни за бременните дами 2537 са новите случи на COVID-19 у нас „ Пирогов ” възобновява „ зеления кулоар ” за имунизиране с „ АстраЗенека “ Сигнал за огнище на COVID-19 зад стените на пандиза в Бургас Д-р Иван Маджаров: Трябва да задържим платото на ковид, в което изпаднахме Бургас: Не доближават кислородни апарати за болните от ковид Д-р Петров: Третата вълна на ковид в Сливен е по-масивна за цели фамилии 4129 са новите случаи на COVID-19 у нас Плаща ли се документът за имунизация?
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР