„Очаквам да постигнем с „Продължаваме промяната” и с всички останали

...
„Очаквам да постигнем с „Продължаваме промяната” и с всички останали
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Имаме ясно разписана програма, която да преведе страната ни през предстоящите трудни месеци


„ Очаквам да реализираме с „ Продължаваме промяната” и с всички останали членове на обединението договореност за програмата, която разписаха 3 от партиите и несъмнено вероятни са допълнения в нея от хората, които занапред ще вземат участие в договарянията в този момент. Програмата е добре композирана и отнесена към всички области на икономическия, политическия, културния живот, както и обществения. В тази конюнктура, в която по-голямата част от хората не желаят избори би трябвало да има доста ясно написана стратегия, която да преведе страната ни през идните доста сложни месеци.” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Георги Михайлов в ефира на Euro News.

Според социалистът в този момент няма потребност да се търсят разграничителни линии и изрази вяра, че в новата коалиция да има по-малко земетресения. „ Вече беше декларирано това от нашата партия и ние считаме, че този въпрос е явен, а какво ще се случи в договарянията следва да забележим в връзките сред всички партии”, добави той във връзка с към този момент декларираното мнение от страна на социалистите, че „ Продължаваме промяната” би трябвало да излъчат претендент премиера.

„ Правим го, с цел да върви България напред и да не се връща към статуквото, което трудно преживяхме през последните 12 години. Тогава останахме на последно място по всички стопански, здравни и културни индикатори.”, изясни проф. Михайлов за една от главните аргументи, заради която социалистите считат, че е належащо да бъде формирано държавно управление в границите на този парламент и акцентира, че в този момент единствено за една година, откакто е спряло притискането на българския бизнес, сме преди всичко по икономическо развиване в Европа.

„ Искам да се случи това, което е належащо за България, тъй като всички осъзнават, че стопирането на политическата активност води до дебаланс. Връзката сред парламент и държавно управление би трябвало да продължи, тъй като тя е доста значима за законопроекти, оперативни решения, както и за включването на Плана за резистентност и развитие”, разяснява националният представител от левицата за нуждата от държавно управление и работещ парламент.

По думите му въпросите за договарянията с източниците на енергоносители са решени още в предходната стратегия и би трябвало да се търси всяка опция за доставка на енергийни запаси. „ Ясно е, че с всички би трябвало да се договаря, тъй като изискванията са доста сериозни”, сподели още проф. Михайлов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР