Очаквахме сезонът да бъде значително по-слаб. Все пак успяхме да

...
Очаквахме сезонът да бъде значително по-слаб. Все пак успяхме да
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Защо да не привличаме турски туристи? При нас също има хубави хотели

Очаквахме сезонът да бъде доста по-слаб. Все отново успяхме да се оправим с една по-агресивна реклама и усмиряване на пазарите около войната в Украйна, тъй като първоначално имаше едно съмнение. Но туристите привикнаха с войната, както привикнаха с ковид и започнаха още веднъж да пътуват. Това показа в изявление за " Денят онлайн " по Nova News служебният министър на туризма.

Министърът уточни, че над 60 хиляди туристи от Русия са посетили България, като това са основно притежатели на парцели.

Докато не се стабилизират нещата, съветският пазар ще бъде на ниски равнища у нас, означи Димитров.

По думите му страната ни ще се постарае да притегли турски туристи по нашите курорти.

Турция е с население от над 80 млн. и е непосредствен пазар. Освен това България е позната страна за Турция. Храната ни е вкусна, имаме добър СПА и уелнес туризъм, културен туризъм. При нас също има доста хубави хотели в Слънчев бряг, Албена, Св. св. Константин и Елена, изясни служебният министър.

По тематиката с бежанците изрази мнение, че Министерството на туризма не би трябвало да отговора за бежанците, защото това е работа на Държавната организация за бежанци.

Нашата задача е да стартираме да интегрираме тези хора, а курортите не са вярното място за това. Те би трябвало да влязат навътре в страната. Представете си Слънчев бряг, цялостен с бежанци през зимата – без лечебни заведения, без аптеки, без детски градини. Трябва да се мисли по напълно друг метод, разяснява той

Допълни, че към днешна дата 19 563 бежанци са настанени в хотели и държавни бази, от които 8000 работят в бранша на туризма.

В умозаключение служебният министър на туризма разгласи, че се обмисля нов вид реклама, в който ефективно присъединяване да вземат инфлуенсъри и тиктокъри, наблягайки, че " обществените мрежи са бъдещето ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР