Очаквахме летният сезон да бъде значително по-слаб. В разчетите през

...
Очаквахме летният сезон да бъде значително по-слаб. В разчетите през
Коментари Харесай

Илин Димитров: Поскъпването на визите за руски граждани вреди на туризма

" Очаквахме летният сезон да бъде доста по-слаб. В плановете през месец март на летищата във Варна и Бургас, които поемат главния поток от туристи, бяха заложени доста по-ниски индикатори. Според последните данни прогнозите са надминати със 70% ", това съобщи пред NOVA NEWS министърът на туризма Илин Димитров.

Над 60 000 съветски жители са посетили България през последните месеци.

„ Това са най-вече притежатели на парцели в страната ни. Те минават през Истанбул и са подготвени да заплащат доста съществени суми – единствено и единствено да посетят България. Докато не се стабилизират нещата и не забележим ясна посока – съветският пазар ще бъде на доста ниски равнища. Сега по разпореждане на Европейски Съюз преференцията за визата е анулирана и вместо за 35 евро те ще я получават за 80 евро, колкото е общоприетата цена за виза. Моето мнение е, че ние би трябвало да следваме политика, коята облекчава пътуванията, която отстранява рестриктивните мерки, вместо да ги сътворяваме. Поскъпването на визите от 35 на 80 евро е тъкмо ограничаващо деяние. Това е решение, което е взела Европейската комисия. Ние не можем да го разясняваме. Но аз бих споделил, че това би навредило на нашия туризъм”, безапелационен е той.

По думите му има спад от към 17 % по отношение на 2019 година.

„ Успяхме да наваксаме много по-голям спад. Той беше от към 25 на 100. Надявам се с към момента хубавото време по Черноморието да успеем до края на септември да имаме едно хубаво лято”, сподели още Министърът на туризма.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР