Очаквах ПГ на Има такъв народ да се разцепи, защото

...
Очаквах ПГ на Има такъв народ да се разцепи, защото
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Очаквах разцепване в ИТН, Асен Василев налагаше решения на министър Николов

" Очаквах ПГ на " ИТН " да се разцепи, тъй като има неодобрение от някои политики на партията. Не съм сюрпризиран, даже чаках по-рано да се случи. Не се чува мнението на специалистите, не се питат. Има повече лозунги и команди към членовете на Има Такъв Народ ". Това съобщи пред енергийният специалист Иван Хиновски, консултант към " ИТН ".

Партията е моноструктурна и се счита, че главният притежател на триумфа на Има Такъв Народ е Слави Трифонов, добави той и посочи: " Дебалансираха се нещата, тъй като, макар че е истина, че Трифонов е лицето, би трябвало да се слуша мнението на хората, които са специалисти ". Партията " ИТН " няма лична енергийна политика, изрично съобщи Хиновски: " Министърът на енергетиката в никакъв случай не се е вслушвал в енергийните специалисти. Аз съм се опитвал неведнъж да му дам препоръки, че неговите политика са хазартни и все пак се води някаква прекомерно рискова политика. Политиката за застраховане на природен газ беше хазартна. Можеше да желаяме анекс с изясняване за изясняване на клаузата за заплащане в рубли. Можеше да се хеджира цената, можеше да се приказва за един краткотраен анекс, тъй като от нова година ние би трябвало да водим нови договаряния с " Газпром " за цената ".

Експертът изрече мнение, че би трябвало да бъде удължен разговорът с " Газпром ". По думите на Хиновски Александър Николов е бил слаб министър, без знания в сектора и това се е употребило от вицепремиера Асен Василев да му се постановат решения: " Николов не водеше рационална енергийна политика ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР