Очаквах да чуя от министъра на енергетиката дали има договореност

...
Очаквах да чуя от министъра на енергетиката дали има договореност
Коментари Харесай

Теменужка Петкова:Очаквах да чуя от министъра, че има нов договор за газовата връзка България-Гърция

Очаквах да чуя от министъра на енергетиката дали има договореност с азербайджанските му сътрудници при визитата му в Баку. За сметка на това преди ден стана ясно, че новото управление на " Булгаргаз " е продало за 3 секунди природен газ за 37 хиляди мегаватчаса. Това са обстоятелствата. Няма координирани дейности, каквито вижда Александър Николов. Това съобщи в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия някогашният енергиен министър Теменужка Петкова.

Според нея вероятното е направено от държавното управление на ГЕРБ тях в края на 2020-а.

" За цялостния размер на контрактуваните количества газ би трябвало обаче инфраструктура - връзката Гърция - България. Не желая да упреквам никого за закъснение от периодите. Българската страна е направила всичко, в това число е обезпечено и финансирането. Сега обаче няма нов контракт сред компанията-въложител и компанията-строител, остарелият изтече на 31 януари и няма даже анекс. В този случай не виждам по какъв начин строителството ще бъде изпълнено на 1 юли 2022-а ", акцентира Петкова.

Тя описа, че е получила позвъняване по телефона даже и от хора несимпатизанти на ГЕРБ, които реагират на описа на хората от Кирково пред Бойко Борисов за репресиите и арестите преди изборите през юли 2021-а.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР