Очаква се във вторник Софийският апелативин съд да се произнесе

...
Очаква се във вторник Софийският апелативин съд да се произнесе
Коментари Харесай

Апелативният съд решава дали Йоан Матев да бъде пуснат от ареста



Очаква се във вторник Софийският апелативин съд да се произнесе дали Йоан Матев да бъде пуснат от ареста. Той е упрекнат за убийството на Георги Игнатов, осъществено по изключително непосилен метод в Борисовата градина през лятото на 2015 година

Преди седмица Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на Матев от задържане под стража в подписка. За да излезе Матев на независимост обаче, би трябвало да се произнесе и апелативният съд.

Софийската градска прокуратура внесе обвинителния акт против Йоан Матев в съда. Прокуратурата показва, че Матев и жертвата му не се познавали отпреди, а Матев го забелязал инцидентно на скамейка в парка. Нанесъл му удар с нож, който всекидневно носел в себе си. След това избягал от местопроизшествието и напълно трансформирал външния си тип, навиците си и обществените си контакти.

Ако бъде приет за отговорен, Матев би могъл да получи наказване отнемане от независимост от 5 до 12 години, чийто размер е съгласуван с събитието, че е бил малолетен все още на осъществяване на действието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР