Очаква се в сряда кабинетът Денков-Габриел да назначи първи нови

...
Очаква се в сряда кабинетът Денков-Габриел да назначи първи нови
Коментари Харесай

Денков трябва да назначи областни управители, след като предишните напуснаха под команда

Очаква се в сряда кабинетът Денков-Габриел да назначи първи нови регионални шефове. Преди това министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел би трябвало да уточнят механизма за това.

Нуждата от сходно незабавно решение се наложи откакто в понеделник съвсем всички предходни напуснаха по команда.

Ден по-късно министър председателят акад. Николай Денков съобщи, че ще изиска от всички регионални шефове да вземат незабавни ограничения за предварителна защита против възможни наводнения, оповестиха от държавната пресслужба във вторник.

С оглед на метеорологичната прогноза за идващите дни от тях се чака още през днешния ден да ревизират невралгичните точки, на които могат да се появят свлачища или да се стигне до преливане на вода. Необходима е бърза организация по райони за разчистване на деретата и оформянето на насипи на местата с максимален риск.

Кабинетът е в незабавна потребност и от назначението на заместник-министри, откакто всички от служебния кабинет бяха освободени от предходния кабинет Гълъб Донев. Вчера Денков издаде заповед за освобождението на двама заместници, останали от предходния длъжностен кабинет. По предложение на министъра на правораздаването Атанас Славов от поста си потегля Мария Павлова. Длъжността заместник-министър на външните работи освобождава Велислава Петрова.

Освободен беше и встъпилият в служба 3 часа по-рано в Министерството на земеделието и храните  Дамян Дамянов. Причина стана късно открита принадлежност към Държавна сигурност. 

В дневния ред на държавното съвещание през днешния ден е записан план на решение, с предложение до президента за издаване на декрет за освобождение от служба и от военна работа на офицер от висшия команден състав на армията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР