Очаква се Трявна да става все по-предпочитана дестинация за клубовете

...
Очаква се Трявна да става все по-предпочитана дестинация за клубовете
Коментари Харесай

Водещи клубове по лека атлетика, сред които и този на Ивет Лалова, проведоха лятната си подготовка в Трявна

„ Очаква се Трявна да става все по-предпочитана дестинация за клубовете по лека атлетика в България, с помощта на естествените дадености на нашия град и базата, която Община Трявна дава. “С тези думи господин Кристиян Генев – представител на параолимпийския спорт, постигнал редица триумфи на интернационално равнище като народен играч по лека атлетика, настоящ треньор и общински консултант през сегашния мандат, разказва единствено една дребна част от усещанията, приятните страсти и ползотворната взаимна работа през миналата лятна подготовка на дребните ни огромни очаквания в региона на леката атлетика.

Като град, потвърдил любовта си към спорта, повече от месец Трявна бе база за подготовка на едни от водещите ни клубове по лека атлетика. Така, от началото на месец август до 7 септември, общо шест тима организираха своите тренировки и образователни занимания на откритата лекоатлетическа писта на стадион „ Ангел Кънчев “ в града.

„ Първи беше тима на ЛК „ Виктория “ Варна. Те останаха в града ни от 01.08.2022 год. до 08.08.2022 год. След тях дойдоха най-малките спортисти на СКЛА „ Черно море-2005″ Балчик, общо 16 деца, чийто треньор е Валентин Андреев – дълготраен първенец и рекордьор на България във всички възрастови групи, както и вицеолимпийски първенец от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес в дисциплинираност мятане на чук. “разказа господин Кристиян Генев.

50 млади спортисти от тимовете на огромните български гордости – Ивет Лалова, която се слави с бързината и триумфите си в спринта на 60, 100 и 200 метра, носеща редица трофеи, измежду които тези на европейска шампионка на 100 м в Хелзинки 2012 година, европейска шампионка в зала на 200 м. в Мадрид 2005 година и национална рекордьорка на България на 100 м и 200 м в зала и Андриана Бънова – дългогодишна национална състезателка в тройния скок, взела участие в летните олимпийски игри през 2012 год. в Лондон, организираха своята подготовка в Трявна от 27 август до 3 септември.

„ Освен състезателите от „ Ивет Лалова спринт академи “ и „ Тийм Бън “, по същото време на подготовка при нас бяха и 15 състезатели от тима на „ ЦСКА-София “, които останаха в Трявна до 7 септември. Изключително се веселя, че всички деца от СКЛА „ ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА “ упражняваха по същата стратегия, в лагерова конюнктура, с двуразови тренировки дружно с връстниците си от другите клубове. “допълва още техния треньор и акцентира с безапелационна усмивка благодарността на всички лекоатлетически клубове за предоставените им условия и опцията за осъществяване на лятната си подготовка в град като Трявна.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР