Очаква се тропическа депресия да се засили, преди да удари Южен Тексас, заплашвайки с наводнения и опасни бури

...
Южен Тексас се готви за проливен дъжд, наводнения, силни ветрове
Коментари Харесай

Южен Тексас се готви за проливен дъжд, наводнения, силни ветрове и опасни разкъсващи течения, тъй като се очаква тропическата депресия, която бушува в Мексиканския залив, да се засили и да удари щата във вторник като тропическа буря.

Tropical Depression 9 предизвикваше максимални постоянни ветрове от 35 mph и „се движеше доста бързо“ при 18 mph около 23:00 часа. ET понеделник, когато беше на около 260 мили от Порт Мансфийлд, Тексас, според Националния център за ураганите.

Очакваше се да се премести навътре над южен Тексас до обяд във вторник, каза центърът за ураганите. Най-новата следа показва, че системата достига сушата южно от Корпус Кристи.

Тропическата депресия, която се образува в Мексиканския залив късно следобед в понеделник, се очаква да вали от 3 до 5 инча дъжд – и до 7 инча в някои райони – в Южен Тексас във вторник и сряда.

Очакват се условия на тропическа буря, с ветрове със скорост от 40 до 50 мили в час, които ще връхлетят региона и надигащи се води, които се движат навътре от бреговата линия и водят до наводнения, казаха синоптиците.

Наводнение в Палм Спрингс на 20 август. Наводнение в Палм Спрингс на 20 август. AIOFILMZ

„Най-дълбоката вода ще се появи по непосредственото крайбрежие близо до и на север от мястото на сушата, където вълната ще бъде придружена от големи вълни“, каза центърът за ураганите.

Саут Бийч и Северният Бийч бяха затворени за шофиране и къмпинг в понеделник в очакване на пристигането на бурята, съобщиха служители на Националния морски бряг на остров Падре, предупреждавайки за вълна от 1-3 фута. Националният морски бряг е разположен по протежение на бариерен остров на юг от Корпус Кристи.

Предупрежденията за тропически бури са издадени от устието на Рио Гранде до Порт О’Конър, Тексас, с наблюдение на тропически бури в сила от Порт О’Конър до Сарджънт, Тексас.

Губернаторът на Тексас Грег Абът разположи Националната гвардия на Тексас, отряди от бързи водни спасителни лодки, наред с други спешни ресурси преди пристигането на бурята. „Тексас е готов да разположи всички налични ресурси в Южен Тексас, тъй като условията на тропическа буря засягат региона тази седмица“, каза той в изявление.

Последната следа показва, че системата достига сушата южно от Корпус Кристи във вторник. Най-новата следа показва, че системата достига сушата южно от Корпус Кристи във вторник.

„Насърчавам тексасците да се съобразяват с метеорологичните условия и да се вслушват в насоките на държавните и местните служители и персонала за управление на извънредни ситуации, докато работят заедно, за да поддържат общностите безопасни“, добави губернаторът.

Служителите на Корпус Кристи казаха на жителите, които трябва да са навън по време на идващата буря, да карат по-бавно от обикновено, да включват фаровете си и да внимават за възможни наводнения в ниските райони.

Екипите в района на Корпус Кристи могат да се видят да работят в понеделник, за да подготвят критични канали и дренажна инфраструктура за обилните валежи.

На около 40 мили североизточно, град Порт Арансас обяви местно държавно бедствие в понеделник преди ударите от Деветата тропическа депресия.

Градът е „под заплахата от непосредствено бедствие, нараняване или загуба на живот или имущество в резултат на тропическа буря, която ще засегне крайбрежните плажове на град Порт Арансас, окръг Нуесес, Тексас с наводнения или сериозни щети“, прокламация каза.

Военноморската въздушна станция Кингсвил нареди на хората в парка за каравани на инсталацията да се евакуират, докато доброволните евакуации бяха свикани в Ривиера, Бафин Бей и Лойола Бийч, казаха властите.

Междувременно AEP Texas, която доставя електроенергия на Южен Тексас, каза, че подрежда екипи, оборудване и други ресурси в очакване на възможни прекъсвания на електрозахранването.

Системата, насочена към Тексас, е последният знак, че сезонът на ураганите в Атлантическия океан се засилва. Три тропически системи се образуваха за 24 часа от събота срещу неделя, а бурята в Тексас бележи четвъртата.

В неделя тропическата буря Хилари достигна сушата в Мексико, преди да премине в Калифорния, прекъсвайки електрозахранването, превръщайки улиците в буйни реки и принуждавайки евакуации и водни спасители.

Условията в Мексиканския залив са подходящи за развитие на тропиците. Температурите на повърхността на морето в Мексиканския залив са по-високи, отколкото някога са били регистрирани, според анализ на данните от NOAA от експерта по ураганите Майкъл Лоури.

Две тропически бури са подредени в Атлантическия басейн, включително тропическата буря Франклин, която се очаква да удари Испаньола до средата на седмицата.

Центърът на Франклин имаше устойчиви ветрове със скорост 50 мили в час към 23 часа. ET Monday, разположен над Карибите на около 275 мили южно от Санто Доминго, Доминиканската република. Очаква се да направи силен завой на север до вторник сутринта и да достигне сушата в Испаньола в сряда.

Метеорологът на CNN Дженифър Грей и Аманда Джаксън и Джо Сътън от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР