Очаква се Surface Phone с възможност за свързване към монитор‍Windows

...
Очаква се Surface Phone с възможност за свързване към монитор‍Windows
Коментари Харесай

Windows 10 се подготвя за смартфоните

Очаква се Surface Phone с опция за свързване към монитор‍

Windows 10 може да стане операционна система и за смарт телефони

След като Microsoft приключи плана Windows Phone, за потребителите на устройства с тази платформа останаха два разновидността – да преминат към iPhone или да изберат Android. Но наподобява компанията не е загърбила вероятността на Windows на мобилния пазар.

За няколко години битие Windows Phone не можа да реализира мечтаната известност и в последна сметка Microsoft просто се отхвърли от своята мобилна операционна система. Същевременно обаче компанията създава нов смарт телефон, за което свидетелстват някои патенти и изтекли в медиите информации.

В една от последните версии на десктоп платформата, Windows 10 Build 17650, попадат драйвери за включване на Bluetooth гарнитури и се загатват телефонни позвънявания. Може да се допусна, несъмнено, че тези функционалности са предопределени за таблети и ноутбуци със сим карта, само че това е малко евентуално.

Предполага се, че Microsoft приготвя последователно Windows 10 за смарт телефоните. Нещо повече, циркулират информации, че на пазара ще се появи Surface Phone с разширени благоприятни условия – в частност, смарт телефонът ще може да се свързва към екран през док станция.
още по тематиката
Устройството ще има най-малко 4GB оперативна памет и процесор от Qualcomm. Но към този момент това са единствено клюки, които не са доказани публично от Microsoft. Известно е обаче, че Microsoft работи тясно с Qualcomm по развиването на Snapdragon-базирани преносими компютри с Windows 10.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР