Очаква се срещу експрезидента на САЩ Доналд Тръмп да бъдат

...
Очаква се срещу експрезидента на САЩ Доналд Тръмп да бъдат
Коментари Харесай

Подготвят обвинения срещу Тръмп в рекет и заговор

Очаква се против експрезидента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да бъдат повдигнати обвинявания в рекет и скрит план за да анулира резултатите от изборите през 2020 година в щата Джорджия, заяви CNN с позоваване на осведомени източници.

Разследването се води от прокуратурата в Атланта. Посочва се, че следователите разполагат с огромен размер от основни доказателства по делото, в това число записи на телефонни диалози, имейли, текстови известия, документи и показания на очевидци.

Източник на медията прецизира, че по това дело може да бъдат повдигнати обвинявания против експрезидента в границите на околните два-три месеца.

Среди уликите има минимум три записа, доказващи напън от страна на Доналд Тръмп против чиновници от Джорджия, в това число телефонен диалог с ръководителя на локалната Камара на представителите. В него Тръмп упорства щатските управляващи да анулират резултатите от изборите през 2020 година, на които гласоподавателите от щата отдадоха желание на Джо Байдън.

Следствието разполага и с данни за опити от страна на неупълномощени лица да получат достъп до машините, употребявани при вота, както и за напън против лица, ангажирани в изборните секции.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР