Очаква се разходите през празничния сезон да се възстановят до

...
Очаква се разходите през празничния сезон да се възстановят до
Коментари Харесай

С наближаването на празниците купувачите са в настроение да харчат – за домовете си и за себе си

Очаква се разноските през празничния сезон да се възстановят до – и даже да надминат – равнищата отпреди пандемията тази година за първи път. Но, изненадващо, не подаръците са това, за което потребителите ще харчат най-вече в навечерието на Коледа, съгласно нов отчет от вторник на Deloitte.

Месеците в края на годината ноември и декември нормално са доминирани от купувачи, обикалящи магазините за покупко-продажби и отстъпки за сезонни артикули, в това число дарове. Двата месеца дружно също са добър барометър за покупателната дарба на потребителя и са сериозни за търговците на дребно, като съставляват една пета или повече от техните годишни продажби.

В навечерието на празничния сезон семействата са вдигнати нащрек поради натиска върху портфейлите им от продължаващата инфлация и, в последно време, възобновяването на заплащанията на студентски заеми.

Но изследването на Deloitte Holiday Retail Survey за 2023 година, което интервюира 4330 консуматори сред 30 август и 8 септември, откри, че купувачите са нетърпеливи да стартират празничното си извършване на покупки и може би даже да се отдадат на себе си.

Сред констатациите: Очаква се потребителите да похарчат приблизително $1652 за покупки, свързани с ваканцията, което е с 14% повече от предходната година и надвишава приблизително $1496, които са похарчили през 2019 година

онлайн извършване на покупки STOCK Добрата бригада/Digital Vision/Getty Images

Лупин Скели, началник на изследването на търговията на дребно в Deloitte, сподели в изявление за CNN, че три фактора евентуално са съдействали за подема. Повече консуматори ще честват интензивно празничния сезон (95% по отношение на 92% през 2022 година и 88% през 2021 г.), болшинството от купувачите чакат да заплащат по-високи цени за празнични артикули, а семействата със междинни до по-високи приходи ще харчат доста.

Проучването откри също, че потребителите тази година дават приоритет на покупките, които не са дарове.

„ Цели 82% от купувачите споделиха, че възнамеряват да похарчат за покупки, които не са дарове, като да вземем за пример украшения. Това е нарастване от 77% предходната година. Не се е върнал напълно към равнищата от 2019 година, когато беше 88%, само че се повишава последователно тази година “, сподели Скели.

Някои продукти като изкуствени дървета, венци и върхове за дървета сега се продават онлайн на Lowe Някои продукти като изкуствени дървета, венци и елхи сега се продават в Lowe's онлайн. С общителното подпомагане на Lowe's

Докато разноските за дарове към момента се чака да набъбнат с 9% по отношение на предходната година, в отчета се споделя, че хората възнамеряват да купят един подарък по-малко спрямо предходната година. За съпоставяне, разноските за продукти, които не са дарове, като облекло за фамилията, домашно обзавеждане и украшения се предвижда да скочат с 25% тази година по отношение на 2022 година

„ По отношение на разпределението на празнични долари, най-голямото нарастване, което видяхме, е в групата без дарове “, сподели Скели.

 РИЧМОНД, КАЛИФОРНИЯ – 21 ЮНИ: Логото на Amazon Prime е показано в профил на камион за доставка на Amazon на 21 юни 2023 година в Ричмънд, Калифорния. Федералната комерсиална комисия (FTC) съди Amazon, потвърждавайки, че компанията е измамила милиони клиенти да се записват за абонаментни услуги Prime и съзнателно е усложнила процеса на отменяне. (Снимка от Джъстин Съливан/Гети изображения) РИЧМОНД, КАЛИФОРНИЯ – 21 ЮНИ: Логото на Amazon Prime е показано в профил на камион за доставка на Amazon на 21 юни 2023 година в Ричмънд, Калифорния. Федералната комерсиална комисия (FTC) съди Amazon, потвърждавайки, че компанията е измамила милиони клиенти да се записват за абонаментни услуги Prime и съзнателно е усложнила процеса на отменяне. (Снимка от Джъстин Съливан/Гети изображения) Джъстин Съливан/Гети изображения

На друго място в отчета Скели сподели, че потребителите могат да прибегнат до даването на карти за дарове в продуктови категории, „ където считат, че виждат най-високи нараствания на цените “.

Въпреки че търговците на дребно се пробват да изместят началото на празничното извършване на покупки през октомври, отчетът споделя, че две трети от ваканционните купувачи към момента възнамеряват да стартират търсенето на покупко-продажби в деня след Деня на благодарността, Черния петък и идната седмица Кибер понеделник за онлайн преференциални покупко-продажби.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР