Очаква се прокуратурата да поиска постоянния арест на районния кмет

...
Очаква се прокуратурата да поиска постоянния арест на районния кмет
Коментари Харесай

Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за Десислава Иванчева

Очаква се прокуратурата да изиска непрекъснатия арест на районния кмет на „ Младост " Десислава Иванчева, която беше арестувана при зрелищна акция преди 3 дни. Днес изтича 72-часовото ѝ в началото задържане.

Десислава Иванчева е с повдигнато обвиняване за рушвет в изключително огромни размери, като законът планува за това действие наказване от 10 до 30 години затвор.

Десислава Иванчева беше арестувана на 17 април при зрелищна акция, която продължи 10 часа, припомня " Фокус ". Разследващите обискираха автомобила й и откриха 70 хиляди евро. През цялото време кметът на „ Младост " заставам с белезници пред Спортната палата. Късно през нощта, когато акцията завърши, Десислава Иванчева съобщи, че задържането й е клопка, а парите са подхвърлени в колата й.

От Специализираната прокуратура обясниха цялата скица с подкупи в „ Младост ". При претърсването на кабинета и колата на Десислава Иванчева са открити стотици забавени преписки. До Прокуратурата и Антикорупционния орган са подадени голям брой сигнали за непозволени дейности в Община " Младост ".

Досъдебното произвеждане против кмета Иванчева е формирано през февруари, инспекцията по него е осъществявана още от началото на декември. Разпитани са доста очевидци и са употребявани СРС-та. Строителен бизнесмен е оказал помощ на полиция и Прокуратура да заловят Иванчева с подкупа. Той се е обърнал към управляващите откакто кметът на „ Младост " му е изискал 250 хиляди евро, с цел да реши казуса му. Казано му е, че щом има и други капиталови планове би трябвало да заплати към 1,1 млн. евро, като вследствие на договаряния цената е слязла до 500 хиляди евро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР