Очаква се през следващата година КНДР да засили кибератаките срещу

...
Очаква се през следващата година КНДР да засили кибератаките срещу
Коментари Харесай

През 2023 година Северна Корея ще засили хакерските атаки срещу Сеул

Очаква се през идната година КНДР да ускори хакерските атаки против Република Корея, с цел да открадне информация за съвременни технологии в региона на нуклеарната енергетика и галактическите стратегии. Това заяви осведомителната организация Yonhap, базирайки се на Националната разследваща работа на Южна Корея (NIS).

" През 2023 година се чака Северна Корея да се опита да открадне основни технологии и да събере дипломатическа информация и информация за сигурността в опит да реализира политическите си цели ", съобщи разследващата организация.

През идната година севернокорейските хакерски групи евентуално ще се съсредоточат върху кражбата на южнокорейска технология. Става дума за данни за нуклеарни електроцентрали, чипове и отбранителна индустрия.
 Северна Корея развива нуклеарни, ракетни стратегии и печели от хакерски атаки
Северна Корея развива нуклеарни, ракетни стратегии и печели от хакерски атаки

Има доста ускоряване " на ракетните тествания от Пхенян

Очаква се през 2023 година КНДР да извърши и повече киберпрестъпления, свързани с кражба на криптовалута. От 2017 година насам Пхенян е откраднал криптовалутни активи на стойност 1,5 трилиона вона (1,2 милиарда долара) по целия свят, в това число към 800 милиарда вона единствено през 2022 година

Освен това ФБР е съумяло да конфискува криптовалута на стойност към 30 милиона $, която е била открадната от хакери, свързани с държавното управление на Северна Корея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР