Очаква се пореден протест на медицински сестри. От 15 часа

...
Очаква се пореден протест на медицински сестри. От 15 часа
Коментари Харесай

Пореден протест на медицински сестри

Очаква се следващ митинг на медицински сестри. От 15 часа на булеварда пред частната болница ”Токуда ” в София, те ще изразят поддръжката си за синдикалната лидерка от лечебното заведение Мая Илиева, която се оплаква от напън, упражняван от управлението.
Илиева е измежду дейните уредници на митингите на медицинските експерти с искане за по-високо възнаграждение и по-добри условия на труд, оповестява БНР.

В страната този месец митингите включват и блокиране на пътни артерии.

На митинга се чакат медицински сестри, фелдшери, физиотерапевти от цялата страна, изясни Мая Илиева. Тя към този момент е получила закани и претенции за пояснения.

" В болничното заведение започнаха да ми оказват напън, да се събират едни подписи, с цел да ме компрометират пред моите сътрудници и да ме отстранят от работа най-вероятно ", твърди Илиева.

В публично писмо в болничното заведение се не разрешава митингът на територията на лечебното заведение. Затова медиците ще блокират булеварда. Забранена е била и желаната гладна стачка. В лечебното заведения тече подписка против Илиева.

" В самото съобщение съм написала при какви условия се работи в болничното заведение, какви права са ни нарушени - нередовно погашение на ексклузивен труд, минималната работна заплата не беше поправена ", споделя още тя.

Методиката на Министерство на здравеопазването за образуване на работните заплати е единствено за общинските и държавни лечебни заведения и тя не се отнася за частните, разяснява още Илиева. Затова митингът още веднъж ще е за стартова заплата от две минимални работни заплати и обособяване на съсловните организации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР