Очаква се още от 1-ви, вместо от 15 юни, градският

...
Очаква се още от 1-ви, вместо от 15 юни, градският
Коментари Харесай

Очакване: Лятно разписание за столичният градски транспорт от 1 юни. Няма пари

Очаква се още от 1-ви, вместо от 15 юни, градският превоз в София да премине към лятното разписание на придвижване на поради дефицит на средства, разгласи кметът Йорданка Фандъкова. Задълженията на транспортните сдружения сега са в размер на 144 милиона лв..

" Най-вероятно ще се наложи още от 1 юни да влязат в действие, само че това също няма да помогне. Забавянето на заплатите действително се случва, не тъй като ние желаеме това или шефовете на сдруженията, а тъй като не постъпват средства и се изчаква да се съберат средства, безусловно на ръчно ръководство, с цел да може да се платят заплатите и да може по-късно да се заплащат и горивата. Плащането им също се бави. Да, чакам несъмнено, и обезщетения за горивата ", сподели кметът на столицата.

Фандъкова изиска от страната обезщетения и поради нарасналите цени на тока. Заплатите на работещите в транспортните сдружения са обезпечени до актуализацията на държавния бюджет, удостовери кметът.

Ръководството на синдиката КТ „ Подкрепа “ разисква с представители на транспортните сдружения в София провеждането на протестни дейности. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР