Очаква се на заседание националният съвет на БСП за България

...
Очаква се на заседание националният съвет на БСП за България
Коментари Харесай

Йончева срещу Станишев: Кой ще води листата на БСП за евровота?

Очаква се на съвещание националният съвет на Българска социалистическа партия за България да избере лидера на листата за идните евроизбори и да дефинира местата на съдружните сътрудници и гражданската квота.
На по-късен стадий ще бъде подредена и цялата листа. Основният конфликт ще бъде сред кандидатурите на ръководителя на ПЕС Сергей Станишев и журналиста и представител на социалистите Елена Йончева, които получават най-вече номинации от общинските структури, съобщи БНР.
Кандидатската листа на Българска социалистическа партия се утвърждава от националния съвет на партията, само че подредбата на претендентите в нея е предложение на изпълнителното бюро. Вотът в партийната централа ще бъде скришен.
По всяка възможност Станишев ще е част от претендентите за новия европейски парламент. Той прикани Българска социалистическа партия да се яви на изборите с ясна политическа физиономия и да излъчи такива претенденти, които ясно да могат да защитят българския интерес.
По-рано в изявление за bTV заместник-председателят на партията Кирил Добрев уточни, че изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия ще предложи на националния съвет на партията Елена Йончева да води листата.
Междувременно на влизане за форума на социалистите Георги Гергов означи, че Станишев би трябвало да оглави евролистата за идните избори през май.
Зам.- ръководителят на Българска социалистическа партия Георги Свиленски не пожела да каже чия кандидатура поддържа, а съобщи, че разчита само на верния избор на жителите, които, в случай че желаят действителна смяна, би трябвало да изберат левицата.
Пред Нова телевизия заместник-председателят на парламентарната група на левицата Драгомир Стойнев също удостовери, че управлението на партията залага на Елена Йончева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР