Очаква се на утрешното си редовно заседание Министерският съвет да

...
Очаква се на утрешното си редовно заседание Министерският съвет да
Коментари Харесай

Само ББР ще дава безлихвени кредити. Вижте какво още решава утре правителството

Очаква се на утрешното си постоянно съвещание Министерският съвет да промени свое решение - 257 от 2020 година, за одобрение на ”Програма за гарантиране на безлихвени заеми в отбрана на хора, лишени от опцията да поставят труд заради пандемията от COVID-19 ” и за възлагане на осъществяването й на ”Българска банка за развиване ” АД.
Министерският съвет ще утвърди спомагателни разходи/трансфери за 2020 година за погашение на стипендии по Програмата за ограниченията за протекция на деца с изявени способности от държавни, общински и частни учебни заведения през 2020 година, както и спомагателен трансфер по бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2020 година Кабинетът ще утвърди също и спомагателни разходи/трансфери за 2020 година за погашение на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическа интензивност, физическо образование, спорт и спортно-туристическа активност.

Министерският съвет ще утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на външните работи за 2020 година и план на решение за присъединяване на България в самодейността на Международния валутен фонд за набиране на средства за Доверителния фонд на Международния валутен фонд за попречване и ограничение на вредите от бедствия.

Кабинетът ще упълномощи министъра на финансите да удостовери сумата за прекачване от Националния фонд за преструктуриране на банки в Единния фонд за преструктуриране, и за одобрение на план на Споразумение за кредитна линия сред България като заемодател и Единния съвет за преструктуриране - като кредитополучател.

Правителството прланува да утвърди и план на Закон за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и учебното обучение и допълнение на Наредбата за работното време, почивките и отпуските, заяви пресслужбата на кабинета. Министрите ще одобрят и основаването на лечебно заведение за болнична помощ.

Със свое решение се чака кабинетът да освободи ръководителя и членовете на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите и да дефинира състава й.

Министерският съвет ще предложи на Народното събрание за одобрение Междуправителственото съглашение сред България и Гърция за междусистемната газова връзка Гърция - България (проект IGB).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР