Очаква се гигантът Shell да премести централата си в Лондон,

...
Очаква се гигантът Shell да премести централата си в Лондон,
Коментари Харесай

Защо Shell ще премести централата си в Лондон

Очаква се колосът Shell да реалокира централата си в Лондон, оповестяват английските медии. В момента тя се намира в Хага. Аргументът на акционерите е, че този ход ще ускори конкурентоспособността на компанията и ще улесни изплащането на дивиденти и противоположното изкупуване на акции.

Според проекта, компанията ще се споделя " Shell PLC ", само че отва изисква утвърждение от 75% от гласовете на акционерите и откакто това се случи, самото пренасяне ще се реализира през идната година.
 Shell редуцира името си и трансформира данъчния адрес
Shell редуцира името си и трансформира данъчния адрес

Тези промени в устава ще се показват на изключително заседание на 10 декември

Какви са аргументите?

Решението на Shell е стимулирано частично от решение на нидерландския съд от месец май тази година, което подреди на компанията да понижи въглеродните излъчвания с 45% до 2030 година

Shell, която апелира това решение, споделя, че нейната екологична политика няма да бъде наранена от този ход. Данъчното облагане обаче е фактор. И защото седалището и данъчният дом на компанията в този момент са в Нидерландия, дивидентите, които тя изплаща върху акциите си подлежат на облагане с 15%. Оказва се, че във Англия облагането ще е по-малко.

Островът не постанова налог при източника на дивиденти и по този начин компанията ще може да върне $7 милиарда доходи на акционерите от продажбата на газови активи в Съединени американски щати на ConocoPhillips.

Нидерландското държавно управление разяснява, че е " разочаровано " от решението на Shell да напусне своя дом.

" Роснефт " купува от Shell рафинерия в Германия

Предприятието получава съветски нефт Urals по тръбопровода " Дружба "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР