Очаква се финансовото министерство да предложи варианти за увеличение на

...
Очаква се финансовото министерство да предложи варианти за увеличение на
Коментари Харесай

МВнР чака от финансовото ведомство решение за стачката на дипломатите

Очаква се финансовото министерство да предложи разновидности за нарастване на заплатите на стачкуващите дипломати във външното ни министерство. Това се разбра след днешния постоянен брифинг на първия ни посланик Николай Милков. Протестът за по-високи хонорари стартира на 2 декември. На конференцията някои от протестиращите влязоха с плакати, с цел да изразят настояванията си пред публицистите.

„ Ние сме подготвили разнообразни разновидности тук за нараствания и към този момент да се каже ясно от Министерството на финансите кои от тези разновидности биха били допустими за тях. Стигнали сме до един вид, аз се надявам на следващия ден той да бъде признат и да бъда показан. Той е вид за нарастване, касае и други администрации, по особено изпълнителна организации, които са с доста ниски заплащания в държавната администрация “, разяснява обстановката Милков, представен от БНР. Той съобщи, че неговото ведомство не може да направи нищо във връзка настояванията на протестиращите си чиновници, тъй като не разполага със средства.

Стачкуващите дипломати упорстват за документално съглашение, удовлетворяващо най-малко отчасти техните претенции, с цел да прекратят стачните дейности преди коледните празници. " С едно такова съглашение, в случай че няма по какъв начин да бъдат задоволени всички наши протестни претенции, ще предложим една пътна карта за тяхното угаждане напред в месеците при започване на идната година ", изясни Мартин Колев, ръководител на професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР