Очаква се Европарламентът да разгледа идеята на евродепутата Андрей Новаков

...
Очаква се Европарламентът да разгледа идеята на евродепутата Андрей Новаков
Коментари Харесай

Ще се проверяват ли за по-малко от минута камионите на границата?

Очаква се Европарламентът да прегледа концепцията на евродепутата Андрей Новаков за 1 минута стандарт за обработка на камиони по границите. Предстои да се разбере дали ще се стигне до решение на казуса с километричните опашки и чакането с часове.

" Според мен може да се ревизират и за по-малко от 1 минута, защото сега инспекциите траят към 3 минути. Става въпрос за европейски камиони, единствено на европейски граници. Това са границите с Гърция и Румъния. Има електронна система, която може да разпознае номерата на колите, още преди да са пристигнали на границата ", съобщи евродепутатът Андрей Новаков.

" Беше триумф, че изобщо бе позволено да се изслуша това мнение. Имаме вяра, че ще бъдем позволени и за резолюция на целия Европарламент, и в пленарна зала плюс спор, след който ще настояваме за законодателни промени и инспекция от Европейската комисия ", разяснява Новаков. 

По думите му това ще бъде правилник, който ще се ползва на всички места в Европа, защото сходни опашки има и в Словения, и в Хърватия. 

" По този метод подсигуряваме, че даже и на границата сред Бавария и Австрия няма да има опашки. Всеки камион губи по 200 евро на своя собственик докато чака ", добави евродепутатът пред bgonair.

Според него доста водачи напущат работа, тъй като не им се чака по границите.

" В момента получаваме сигнали, че има два дни опашки на Дунав мост на Русе. Отиваме на инспекция и опашката стартира да се стопява неотложно. Изведнъж стартират всички да работят обикновено. Има потребност от по-голям синхрон сред всички институции, които са там ", сподели Новаков.

Той означи, че се надява в границите на този мандат Европейският парламент да се произнесе и до лятото част от опашките да бъдат облекчени. На мнение е, че това ще стане, в случай че Европейската комисия изпрати хора на инспекция.

" Не чакам всички да прегърнат концепцията, изключително когато е обвързвана със наказания. Имаме техническа опция, въпрос на предпочитание е ", твърди Новаков.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР