Очаква се Доналд Тръмп-младши да застане в сряда в процеса

...
Очаква се Доналд Тръмп-младши да застане в сряда в процеса
Коментари Харесай

Доналд Тръмп-младши ще даде показания в сряда в процеса за измама в Ню Йорк

Очаква се Доналд Тръмп-младши да застане в сряда в процеса за гражданска машинация в Ню Йорк, противопоставящ фамилията му и едноименната компания против основния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс.

Най-големият наследник на някогашния президент е първият от четиримата Тръмп, които се чака да свидетелстват в процеса. Ерик Тръмп, Иванка Тръмп и татко им Доналд Тръмп също се чака да положат клетва, с цел да свидетелстват под клетва през идващите дни.

Тяхната компания, някогашният президент и двамата му възрастни сина са упрекнати в присъединяване в скица за машинация, която им е спечелила стотици милиони долари посредством подправено завишаване на оценките на парцелите и благосъстоянието на Доналд Тръмп в покупко-продажби с банки и застрахователи. Иванка Тръмп беше посочена като ответник, когато делото на щата беше заведено през септември 2022 година, само че съдът в Ню Йорк по-късно отхвърли исковете против нея заради приключване на давностния период.

Тръмп-младши е основен човек, който взема решения в Trump Organization, където е изпълнителен вицепрезидент. Той взе участие и в ръководството на концерн, основан за активите на татко му след президентските избори през 2016 година И двете функции го слагат в центъра на държавното дело за машинация.

Адвокатите на основния прокурор описаха Тръмп-младши като част от висша група от ръководители, които са били осведомени с детайлности за финансите на компанията. < /p>

„ Документите, получени от [главния прокурор] откриват, че Доналд Тръмп-младши е получил свои лични меморандуми, обсъждащи общото финансово положение на организацията Тръмп и подробни разбори по отношение на представянето на съответни активи “, пишат те в заявление по делото от януари 2022 година

Работата му като изпълнителен шеф на компанията включва доста от парцелите и покупко-продажбите, които са в центъра на делото, в това число финансирането и развиването на Trump International Hotel & Tower, Чикаго, и Trump International Golf Links в Абърдийн, Шотландия, както и покупко-продажби за търговски лизинг на парцели, в това число Trump Tower и 40 Wall Street в Манхатън.

След като татко му беше определен за президент, Тръмп младши подписа тъй наречените наречени доклади за финансово положение - документи, за които страната споделя, че са в основата на схемата за машинация. Съдията по делото към този момент се произнесе, че обвинените са направили машинация. Той се съгласи с офиса на Джеймс, че изказванията, които показват благосъстоянието на Тръмп като милиарди долари повече от това, което е истина, са били предоставени на банки, застрахователи и други.

Тръмп младши и неговите братя и сестри са били забъркани в показания, най-малко в стеснен тип, даже преди татко им да бъде определен, съгласно един очевидец по делото. Докато някогашният президент наблюдаваше, клатейки глава в видимо съмнение, някогашният му юрист и „ фиксатор “ Майкъл Коен свидетелства на 25 октомври, че тримата издънки на Тръмп от време на време са били съветвани от различен изпълнителен шеф на компанията, който е управлявал правенето на доклада за всяка година.

Всички обвинени отхвърлиха да са направили непозволени дейности по делото и всички Тръмп упрекнаха Джеймс – определен представител на Демократическата партия – че ги е преследвал за политическа полза.

„ Те са настроили играта по този начин, че постоянно да губят/губят в тези сини щати. Ако не се придържате към техния роман, те ще ви насочат към вас “, написа Тръмп-младши в Туитър на 26 септември, след предварителното решение на арбитър Артър Енгрон, намиращо подсъдимите за виновни за машинация.

Те също упрекнаха самия Енгорон в пристрастност.

„ Все още ли се преструваме, че има даже рекламация за обективност от тези съдии “, написа Доналд Тръмп-младши в Туитър същия ден както за Енгорон, по този начин и за федерален арбитър, който следи наказателно дело против някогашния президент във Вашингтон, окръг Колумбия.

Искът против Тръмп и тяхната компания търси 250 милиона $, както и няколко наказания, предопределени да лимитират способността им да вършат бизнес в Ню Йорк, в това число възбрана за непрекъснато на Доналд Тръмп, Доналд Тръмп младши и Ерик Тръмп да служат като чиновник или шеф във всеки бизнес в щата.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР