Очаква се до есента да приключи изграждането на АМ „Европа“.

...
Очаква се до есента да приключи изграждането на АМ „Европа“.
Коментари Харесай

Николай Нанков: Очаква се до есента АМ „Европа“ да е готова

Очаква се до есента да завърши построяването на Автомагистрала „ Европа “. Това сподели зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който съпровожда премиера Борисов на ревизия на строителните работи по Автомагистрала „ Марица “.



„ Това е 4-ата ревизия за последните 7-8 месеца, откогато стартирахме строителството на Автомагистрала „ Европа “. За по-малко от година сме към този момент на съвсем 60% физическо осъществяване на обекта като строителни действия и към 45%, съвсем 50% като финансово осъществяване на обекта. Предстоят няколко документа идната седмица за няколко сектора. Имаме 11 огромни уреди – един мост, 5 надлеза, 3 селскостопански надлеза, два подлеза, две пътни възела към Сливница, трети започваме създаване при Сливница. Имаме строително позволение и изместваме оптични кабели и тръбопровод. Тези действия вървят паралелно с работата по самата автомагистрала “, изясни Нанков.

„ Не сме прекъсвали и за ден работата. Част от автомагистралата ще минава по съществуващо трасе. То ще се употребява за едната посока на придвижване. По контракт имаме 730 дни като краен период за привършване. Трябва да е май 2021 година, само че ще сме приказва през есента. Монтирана е тук-там към този момент и оградата. Ангажиментът е есента на тази година да са изцяло подготвени с включване и приемателна комисия “, сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР