Очаква се днес пред гръцкия парламент да се съберат хора

...
Очаква се днес пред гръцкия парламент да се съберат хора
Коментари Харесай

Водолази извадиха още едно тяло от морето в Гърция

Очаква се през днешния ден пред гръцкия парламент да се съберат хора и да възпламенят свещи в памет на тези, които починаха при горските пожари край Атина предходната седмица, оповестява организация Ройтерс.

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас посети тази заран селищата Мати и Рафина, ситуирани на изток от Атина, които бяха опустошени от пожарите, лишили живота на 91 души. Двадесет и пет души не престават да се водят за изчезнали.

Противопожарната работа заяви също, че следва да бъдат разпознати още 28 тела.

Същевременно в. "Катимерини " заяви, че гръцката брегова защита благодарение на водолази е извадила през днешния ден от морето неидентифицирано тяло покрай Кокино Лиманаки. Тялото е откарано до пристанището в Рафина. Властите не оповестиха други детайлности, само че се допуска, че става дума за умрял при пожарите човек.

Ройтерс оповестява още, че гръцки жител е подал тъжба през днешния ден против държавното управление, общинските и районните управляващи, както и против всяко лице, което бъде открито за отговорно по отношение на пожарите.

Жителите на Мати и Рафина се люшкат сред гнева и отчаянието, до момента в който броят на жертвите не стопира да пораства. През последните дни локалните хора започнаха да разчистват региона, обиден от опустошителните пожари.

От близо 2 600 здания половината са непокътнати, 25 % би трябвало да бъдат разрушени, а останалите могат да бъдат ремонтирани, заяви през днешния ден министерството на инфраструктурата.

"Не мога да допускам, че ми лиши цялостен живот да построя това, а за 10 минути нищо не остана ", съобщи 49-годишният Константинос Гикас пред Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР