Очаква се днес парламентаристите да поднесат венец на бюст-паметника на

...
Очаква се днес парламентаристите да поднесат венец на бюст-паметника на
Коментари Харесай

Росен Желязков ще оглави официалната делегация в Рим по повод честванията за 24 май

Очаква се през днешния ден парламентаристите да поднесат венец на бюст-паметника на Капитан Петко челник, а в сряда ръководителят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него делегация ще бъдат признати във Ватикана от папа Франциск. Предвидена е също по този начин и среща на Желязков с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство Кардинал Пиетро Паролин.

 

На 24 май, когато страната ни празнува Деня на светите братя Кирил и Методий, формалната българска делегация ще се поклони пред гроба на Св. Константин - Кирил Философ в базиликата „ Сан Клементе “, където ще бъде отслужена тържествена православна литургия, водена от Негово Високопреосвещенство Западно- и средноевропейски митрополит Антоний.

 

Утре Росен Желязков се чака да се срещне с ръководителя на Камарата на депутатите Лоренцо Фонтана в италианския парламент.

 

Българската парламентарна делегация ще посети също така и базиликата „ Санта Мария Маджоре “, в която славянските книги са получили публично самопризнание от папа Адриан II и базиликата „ Санта Праскеде “ – в манастира на която са обитавали Св.св. Кирил и Методий по време на престоя им в Рим през 9 век. Венци и цветя ще бъдат поднесени на паметника на Иван Вазов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР